Nieuwsbrief september 2022

Beste vrienden van het Haagse Repair Café,

Met een gezellig Repair Cafe, inclusief een flink aantal geslaagde reparaties, in de knusse tuin van het Vreedehuis is ons najaarsseizoen op 27 augustus van start gegaan. De komende maand zijn we in een ander deel van Den Haag te vinden. Op veel plekken in Nederland worden Repair Cafés in kringloopwinkels georganiseerd. Helemaal niet gek want ons motto ‘Weggooien? Mooi niet!’ past natuurlijk ook heel goed bij kringloopwinkels. Repair Cafe Den Haag blijft uiteenlopende locaties in verschillende hoeken van onze mooie stad bezoeken, waaronder ook af en toe een kringloopwinkel. Op zaterdag 17 september, tussen 11.00 en 13.00 zijn we weer eens te gast bij een vestiging van Schroeder Kringloop. Dit keer bij de ruime winkel aan de Kerketuinenweg 21 (2544 CV Den Haag).

Voorlopig houden we vast aan de aangepaste opzet. Dat betekent dat inschrijving niet ter plaatse gebeurt maar vooraf, per tijdsblok van een half uur. Zo spreiden we de aanloop van bezoekers waardoor de wachttijd voor bezoekers aanzienlijk verkort wordt. En mocht u toch nog even moeten wachten dan is dat in een kringloopwinkel natuurlijk bepaald geen straf!

Heeft u thuis iets staan of liggen waarvan u hoopt dat het op 17 september met hulp van het Repair Café gerepareerd kan worden? Dan kunt u zich aanmelden via de aanmeldknop op onze website: Repair Café Den Haag | Weggooien, mooi niet! (repaircafedenhaag.nl).

We moedigen u aan om het formulier zo volledig mogelijk in te vullen, dus inclusief merk en typenummer, en inclusief een duidelijke omschrijving van het euvel. Dat vergroot de slagingskans van de reparatie aanzienlijk en verkleint de kans dat het een tijdrovende klus wordt.

Goed om te weten: op 17 september is onze meubelmaker-vrijwilliger Emma ook weer van de partij  om kleine meubelreparaties te doen. Denk hierbij aan het repareren van houtconstructies (door loszittende verbindingen te lijmen of houten pluggen te gebruiken), het naaien of repareren van scheuren in de stof van zittingen, het repareren of lijmen van loszittend sierband etc. Ook kan ze een stoelzitting van een nieuwe lap stof voorzien (let op: neem dan zelf een nieuwe lap mee). Meubelreparaties kunt u aanmelden onder de categorie ‘overig’.

Indien we u een plekje kunnen toewijzen ontvangt u van ons een bevestiging per e-mail met daarin ook het tijdstip waarop u welkom bent. Bent u alsnog verhinderd of is het probleem dankzij een handige buur/kennis of collega al verholpen? Laat het ons dan op tijd weten zodat wij uw plekje nog aan iemand op de reservelijst kunnen toebedelen.

Met vriendelijke groet,

Esther

Namens Repair Café Den Haag

E-mailadres, Website, Repair Café nieuwsbrief