Nieuwsbrief oktober 2022

Beste vrienden van het Haagse Repair Café,

Bezoekers uit de begintijd van het Haagse Repair Café herinneren zich haar misschien nog wel: de markante en kunstzinnige Cis Deyl. Dwars, lief, creatief en altijd vol mooie ideeën. Ze was enkele jaren nauw betrokken bij het Haagse Repair Café maar, wees niet beledigd alstublieft, het publiek wel wat aan de oude kant. Daarom startte Cis met Repair Kid, het zusje van het Repair Café. Bij Repair Kid, een rondreizende workshop, krijgen kinderen de gelegenheid te onderzoeken hoe apparaten in elkaar zitten door ze te slopen en er vervolgens kunst van te maken. Uiteraard wordt daarbij alleen gebruik gemaakt van apparaten die ècht niet meer te repareren zijn. Cis was al jaren niet meer actief voor het Repair Café maar bleef voor ons gevoel toch een van ons. Het doet ons dan ook verdriet u te moeten vertellen dat Cis op 12 september jl. is overleden aan longkanker. In regionale media is ook aandacht besteed aan haar overlijden, zie Make It Art Worthy-oprichtster en kunstenares Cis Deyl overleden: ‘Ze wordt enorm gemist’ – Den Haag FM

Wij maken ons ondertussen op voor ons derde Repair Café na de zomerstop. Op zaterdag 8 oktober, tussen 11.00 en 13.00 zijn we te gast bij Trefpunt Laakhage, Peilstraat 67 (2516 RG Den Haag).  Vooralsnog houden we vast aan de aangepaste opzet. Dat betekent dat inschrijving niet ter plaatse gebeurt maar vooraf, per tijdsblok van een half uur. Zo spreiden we de aanloop van bezoekers waardoor de wachttijd voor bezoekers aanzienlijk verkort wordt.

Heeft u thuis iets staan of liggen waarvan u hoopt dat het op 8 oktober met hulp van het Repair Café gerepareerd kan worden? Dan kunt u zich aanmelden via de aanmeldknop op onze website: Repair Café Den Haag | Weggooien, mooi niet! (repaircafedenhaag.nl).

We moedigen u aan om het formulier zo volledig mogelijk in te vullen, dus inclusief merk en typenummer, en inclusief een duidelijke omschrijving van het euvel. Dat vergroot de slagingskans van de reparatie aanzienlijk en verkleint de kans dat het een tijdrovende klus wordt.

Goed om te weten: op 8 oktober is onze meubelmaker-vrijwilliger Emma ook weer van de partij  om kleine meubelreparaties te doen. Denk hierbij aan het repareren van houtconstructies (door loszittende verbindingen te lijmen of houten pluggen te gebruiken), het naaien of repareren van scheuren in de stof van zittingen, het repareren of lijmen van loszittend sierband etc. Ook kan ze een stoelzitting van een nieuwe lap stof voorzien (let op: neem dan zelf een nieuwe lap mee). Ook meubelreparaties moeten vooraf aangemeld worden (onder de categorie ‘overig’).

Indien we u een plekje kunnen toewijzen ontvangt u van ons een bevestiging per e-mail met daarin ook het tijdstip waarop u welkom bent. Bent u alsnog verhinderd of is het probleem dankzij een handige buur/kennis of collega al verholpen? Laat het ons dan op tijd weten zodat wij uw plekje nog aan iemand op de reservelijst kunnen toebedelen.

Met vriendelijke groet,

Esther

Namens Repair Café Den Haag

E-mailadres, Website, Repair Café nieuwsbrief