Nieuwsbrief juli 2022

Beste vrienden van het Haagse Repair Café,

Na een feestelijk einde van het voorjaarsseizoen op 25 juni jl. in het Zuiderparktheater genieten onze vrijwilligers nu van een repareerpauze. In juli organiseren we geen Repair Café maar eind augustus gaan we, uitgerust en wel, weer van start. Op zaterdag 27 augustus tussen 11.00 en 13.00 kunt u weer bij ons terecht.. Dan zijn we  te gast in het mooie Vreedehuis (Riouwstraat 1, 2585 GP, Archipel). Wie weet kunnen we daar net als vorig jaar weer heerlijk in de tuin aan de slag.

Voorlopig houden we vast aan de aangepaste opzet. Dat betekent dat inschrijving niet ter plaatse gebeurt maar vooraf, per tijdsblok van een half uur. Zo spreiden we de aanloop van bezoekers waardoor de wachttijd voor bezoekers aanzienlijk verkort wordt.

Heeft u thuis iets staan of liggen waarvan u hoopt dat het op 27 augustus met hulp van het Repair Café gerepareerd kan worden? Dan kunt u zich aanmelden via de aanmeldknop op onze website: Repair Café Den Haag | Weggooien, mooi niet! (repaircafedenhaag.nl).

We moedigen u aan om het formulier zo volledig mogelijk in te vullen, dus inclusief merk en typenummer, en inclusief een duidelijke omschrijving van het euvel. Dat vergroot de slagingskans van de reparatie aanzienlijk en verkleint de kans dat het een tijdrovende klus wordt.

Goed om te weten: op 27 augustus is onze meubelmaker-vrijwilliger Emma ook aanwezig om kleine meubelreparaties te doen, denk aan het repareren van houtconstructies (door loszittende verbindingen te lijmen of houten pluggen te gebruiken), het naaien of repareren van scheuren in de stof van zittingen, het repareren of lijmen van loszittend sierband etc. Ook kan ze een stoelzitting van een nieuwe lap stof voorzien (let op: neem dan zelf een nieuwe lap mee). Meubelreparaties graag ook vooraf aanmelden (onder de categorie ‘overig’).

Indien we u een plekje kunnen toewijzen ontvangt u van ons een bevestiging per e-mail met daarin ook het tijdstip waarop u welkom bent. Bent u alsnog verhinderd of is het probleem dankzij een handige buur/kennis of collega al verholpen? Laat het ons dan op tijd weten zodat wij uw plekje nog aan iemand op de reservelijst kunnen toebedelen.

Met vriendelijke groet,

Esther

Namens Repair Café Den Haag

E-mailadres, Website, Repair Café nieuwsbrief