Nieuwsbrief juni-2 2022

Beste vrienden van het Haagse Repair Café,

Na dit voorjaar weer een paar mooie Repair Café-sessies te hebben georganiseerd nadert nu de zomer, en daarmee onze zomerstop, met rasse schreden. Ons volgende Repair Café is de laatste voor de zomer en dat belooft een bijzonder feestelijke te worden!

Op zaterdag 25 juni, tussen 11.00 en 13.00 zijn we namelijk te gast bij het Zuiderparktheater (inderdaad in het Zuiderpark) en daar zijn we die dag niet de enige publiekstrekkers. Tussen 11.00 en 11.30 is er namelijk een muzikaal optreden dat wordt verzorgd door de bijzondere combinatie van het koperkwintet van het Residentie Orkest en de rappers D.Chesron en Martijn, zie Stadssessie via Residentie Orkest – Zuiderparktheater. En vanaf 12.00 kunnen bezoekers via het kunstproject A Mile in My Shoes letterlijk in de schoenen van een ander staan en iemands verhaal horen tijdens een korte wandeling, zie A Mile in my Shoes – ism Winternachten – Zuiderparktheater.

Het Zuiderparktheater vindt u aan de Henriette Roland Holstweg 100, 2533 ST Den Haag. Komt u met de auto? Zet uw auto dan neer op de parkeerplaats van het zwembad (ingang via de rotonde aan de Melis Stokelaan). Voor wie met het ov komt: het Zuiderparktheater is te bereiken met tramlijn 9 (halte Zuiderpark) en de buslijnen 13 en 25 (halte Zuiderpark) en buslijn 23 (halte Fluitenbergstraat). Via de wegwijzers in het park is het theater dan makkelijk te vinden. De kortste wandeling is die vanaf de Melis Stokelaan (halte lijn 9). Fietsers kunnen hun rijwiel (onbewaakt en gratis) voor de ingang van het theater stallen.

Voorlopig houden we vast aan de aangepaste opzet. Dat betekent dat inschrijving niet ter plaatse gebeurt maar vooraf, per tijdsblok van een half uur. Zo spreiden we de aanloop van bezoekers waardoor de wachttijd voor bezoekers aanzienlijk verkort wordt. Bovendien kunnen onze reparateurs zich zo voorbereiden op uw reparatieverzoek.

Goed om te weten: op 25 juni hebben we ook een reparateur die kleine meubelreparaties kan uitvoeren, denk aan het repareren van houtconstructies (door loszittende verbindingen te lijmen of houten pluggen te gebruiken), het naaien of repareren van scheuren in de stof van zittingen, het repareren of lijmen van loszittend sierband etc. Ook kan ze een stoelzitting van een nieuwe lap stof voorzien (let op: neem dan zelf een nieuwe lap mee).

Heeft u thuis iets staan of liggen waarvan u hoopt dat het op 25 juni met hulp van het Repair Café gerepareerd kan worden? Dan kunt u zich aanmelden via de aanmeldknop op onze website: Repair Café Den Haag | Weggooien, mooi niet! (repaircafedenhaag.nl).

We moedigen u aan om het formulier zo volledig mogelijk in te vullen, dus inclusief merk en typenummer, en inclusief een duidelijke omschrijving van het euvel. Dat vergroot de slagingskans van de reparatie aanzienlijk en verkleint de kans dat het een tijdrovende klus wordt.

Indien we u een plekje kunnen toewijzen ontvangt u van ons een bevestiging per e-mail met daarin ook het tijdstip waarop u welkom bent. Bent u alsnog verhinderd of is het probleem dankzij een handige buur/kennis of collega al verholpen? Laat het ons dan op tijd weten zodat wij uw plekje nog aan iemand op de reservelijst kunnen toebedelen.

Met vriendelijke groet,

Esther

Namens Repair Café Den Haag

E-mailadres, Website, Repair Café nieuwsbrief