Nieuwsbrief juni 2022

Beste vrienden van het Haagse Repair Café,

U weet het: van weggooien houden we niet bij het Repair Café. Als dat ook voor u geldt (we vermoeden van wel) en als u (nog) meer wil leren over het voorkomen van afval doe dan mee met de Week zonder Afval en ontvang die week iedere dag een afvaltip in uw inbox. Dit jaar wordt deze, door MIlieuCentraal georganiseerde, week gehouden van 30 mei tot en met 5 juni. Repareren is een van de zeven centrale thema’s van de Week zonder Afval. Dit thema krijgt extra aandacht op zaterdag 4 juni. Op die dag zijn tal van Repair Cafés in Nederland actief om mensen te helpen bij het repareren van kapotte spullen.

En dat geldt ook voor ons. Op zaterdag 4 juni, tussen 11.00 en 13.00 zijn we, voor het eerst in ruim twee jaar, weer bij Woonzorgcentrum Bosch en Duin, Scheveningseweg 76, 2517 KZ Den Haag. Dat voelt toch wel een beetje als thuiskomen! Bosch en Duin is uiteraard goed bereikbaar per fiets maar ook met het OV (tram 1, halte Frankenslag).

Voorlopig houden we vast aan de aangepaste opzet. Dat betekent dat inschrijving niet ter plaatse gebeurt maar vooraf, per tijdsblok van een half uur. Zo spreiden we de aanloop van bezoekers waardoor de wachttijd aanzienlijk wordt verkort. Bovendien kunnen onze reparateurs zich zo voorbereiden op uw reparatieverzoek.

Goed om te weten: op 4 juni hebben we ook een reparateur die kleine meubelreparaties kan uitvoeren, denk aan het repareren van houtconstructies (door loszittende verbindingen te lijmen of houten pluggen te gebruiken), het naaien of repareren van scheuren in de stof van zittingen, het repareren of lijmen van loszittend sierband etc. Ook kan ze een stoelzitting van een nieuwe lap stof voorzien (let op: neem dan zelf een nieuwe lap mee).

Heeft u thuis iets staan of liggen waarvan u hoopt dat het op 4 juni met hulp van het Repair Café gerepareerd kan worden? Dan kunt u zich aanmelden via de aanmeldknop op onze website: Repair Café Den Haag | Weggooien, mooi niet! (repaircafedenhaag.nl).

We moedigen u aan om het formulier zo volledig mogelijk in te vullen, dus inclusief merk en typenummer, en inclusief een duidelijke omschrijving van het euvel. Dat vergroot de slagingskans van de reparatie aanzienlijk en verkleint de kans dat het een tijdrovende klus wordt.

Indien we u een plekje kunnen toewijzen ontvangt u van ons een bevestiging per e-mail met daarin ook het tijdstip waarop u welkom bent. Bent u alsnog verhinderd of is het probleem dankzij een handige buur/kennis of collega al verholpen? Laat het ons dan op tijd weten zodat wij uw plekje nog aan iemand op de reservelijst kunnen toebedelen.

Met vriendelijke groet,

Esther
Namens Repair Café Den Haag

E-mailadres, Website, Repair Café nieuwsbrief