Nieuwsbrief maart 2022

Beste vrienden van het Haagse Repair Café,

Nu de coronamaatregelen zijn opgeheven heeft ook Repair Café Den Haag plannen gemaakt voor een herstart. Straks meer over het eerstvolgende Repair Café op zaterdag 19 maart. Maar eerst even een kijktip: begin februari besteedde Nieuwsuur aandacht aan de noodzaak om meer te gaan repareren en minder weg te gooien. Ook Repair Café-oprichter Martine Postma werd geïnterviewd en zij brak daarbij een lans voor het recht op reparatie. U kunt het item terugkijken via Nieuwsuur: meer repareren, minder weggooien | Repaircafe. Daar vindt u ook linkjes naar aanvullende informatie, waaronder een mogelijkheid om (uiterlijk 5 april) feedback te geven op Europese plannen om reparatie en hergebruik te stimuleren.

Voor het eerstvolgende Repair Café hebben we een mooie nieuwe locatie gevonden. Op zaterdag 19 maart, tussen 11.00 en 13.00 zijn we te gast bij het buurtcentrum Trefpunt Laakhage, Peilstraat 67, 2516 RG Den Haag.

Voorlopig houden we vast aan de aangepaste ‘corona’-opzet. Dat betekent dat inschrijving niet ter plaatse gebeurt maar vooraf, per tijdsblok van een half uur. Zo spreiden we de aanloop van bezoekers. Bovendien kunnen onze reparateurs zich voorbereiden op uw reparatieverzoek. Ook kunt u nog steeds slechts één voorwerp ter reparatie aanbieden (dus niet langer één voorwerp per reparatiecategorie). Zo hopen we toch nog zoveel mogelijk verschillende mensen te kunnen helpen. Goed om te weten: op 19 maart hebben we ook een reparateur die kleine meubelreparaties kan uitvoeren, denk aan het repareren van houtconstructies (door loszittende verbindingen te lijmen of houten pluggen te gebruiken), het naaien of repareren van scheuren in de stof van zittingen, het repareren of lijmen van loszittend sierband etc. Ook kan ze een stoelzitting van een nieuwe lap stof voorzien (let op: neem dan zelf een nieuwe lap mee).

Uiteraard gelden alle overige adviezen ook bij ons: kom alleen, hou te allen tijde voldoende afstand van anderen, reinig uw handen vaak en grondig en blijf thuis indien u klachten heeft.

Heeft u thuis iets staan of liggen waarvan u hoopt dat het op 19 maart met hulp van het Repair Café gerepareerd kan worden? Dan kunt u zich aanmelden via deze link:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeZ4zaW7v9YHLwHSkMRWcoMoS3J1Yn6NQM9gk0TDgXTir_lMw/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

Indien we u een plekje kunnen toewijzen ontvangt u van ons een bevestiging per e-mail met daarin ook het tijdstip waarop u welkom bent. Het kan zijn dat u in eerste instantie bericht krijgt dat u op een reservelijst komt maar er later alsnog een plekje voor u blijkt te zijn. Ook dan ontvangt u van ons een bevestiging dat u welkom bent.

Geen plekje gereserveerd of geen bevestiging ontvangen? Dan heeft het geen zin om 19 maart te komen omdat de reparatiecapaciteit beperkt zal zijn. Hopelijk kunnen we u later dit jaar wel helpen. We houden u via onze nieuwsbrief op de hoogte van nieuwe bijeenkomsten.

Met vriendelijke groet,

Esther

Namens Repair Café Den Haag

E-mailadres, Website, Repair Café nieuwsbrief