Nieuwsbrief oktober 2021

Beste lezer,

Dit keer in de nieuwsbrief niet alleen informatie over het volgende Repair Café maar ook een leestip. Op repareren.nu vindt u een online magazine met 1001 goede redenen om te jongeren, te beginnen in het VMBO, reparatievaardigheden aan te leren. Met daarin ook een interview met Annie van Genugten, mede-oprichter van Repair Café Uden. Vrijwilligers van het Udense Repair Café gaan komende winter experimenteren met het geven van repareerlessen op het VMBO.

Bij het afgelopen Repair Café, op zaterdag 25 september, scheen er een aangenaam najaarszonnetje en konden we buiten aan de slag op het plein voor de Duinzichtkerk. Voor ons volgende Repair Café verkassen we naar binnen. Op zaterdag 13 november, tussen 11.00 en 13.00 zijn we opnieuw te gast bij een oude bekende: Wijkcentrum Jasmijn, 2e Braamstraat 11 (ingang op nr 6, aan de zijde van de Boksdoornstraat). Let op: we zijn verplicht bezoekers boven de 13 jaar (en dat bent u allemaal) om een coronatoegangsbewijs te vragen. U dient dan ook een geldige QR-code te kunnen tonen.

Voorlopig houden we verder ook nog vast aan de aangepaste ‘corona’-opzet. Dat betekent dat het er wat anders aan toe zal gaan dan u, en wijzelf, gewend zijn. De grootste veranderingen op een rijtje:

  • Per bijeenkomst is slechts een klein aantal reparateurs actief zodat zij voldoende afstand van elkaar en van de bezoekers kunnen houden.
  • Inschrijving gebeurt niet ter plaatse maar vooraf, per tijdsblok van een half uur. Zo spreiden we de aanloop van bezoekers.
  • U kunt slechts één voorwerp ter reparatie aanbieden (dus niet langer één voorwerp per categorie)

Uiteraard geldt verder: kom alleen, geef elkaar de ruimte en blijf thuis indien u klachten heeft.

Heeft u thuis iets staan of liggen waarvan u hoopt dat het op 13 november met hulp van het Repair Café gerepareerd kan worden? Dan kunt u zich aanmelden via deze linkAanmelden november 2021 – Google Formulieren

Indien we u een plekje kunnen toewijzen ontvangt u van ons een bevestiging per e-mail met daarin ook het tijdstip waarop u welkom bent. Het kan zijn dat u in eerste instantie bericht krijgt dat u op een reservelijst komt maar er later alsnog een plekje voor u blijkt te zijn. Ook dan ontvangt u van ons een bevestiging dat u welkom bent.

Geen plekje gereserveerd of geen bevestiging ontvangen? Dan heeft het geen zin om 13 november te komen omdat de reparatiecapaciteit zoals gezegd zeer beperkt zal zijn. Hopelijk kunnen we u op een later moment wel helpen. We houden u via onze nieuwsbrief op de hoogte van nieuwe bijeenkomsten.

Met vriendelijke groet,

Esther

Namens Repair Café Den Haag

E-mailadres, Website, Repair Café nieuwsbrief