Nieuwsbrief september 2020

Beste lezer,

Na vele maanden zonder Repair Café willen we dit najaar heel voorzichtig toch weer van start gaan, te beginnen op zaterdag 12 september in de Duinzichtkerk aan de Hogenhoucklaan 89-91 (stadsdeel Haagse Hout). Het zal allemaal iets anders gaan dan u van ons gewend bent. Daarover straks meer maar eerst wil ik van de gelegenheid gebruik maken om de ‘Week Zonder Afval’ bij u onder de aandacht te brengen. Deze week wordt van 7 tot en met 13 september door Milieu Centraal georganiseerd. Consumenten kunnen die week via sociale media elke dag een andere tip krijgen waarmee ze afval kunnen besparen. Op de website weekzonderafval.nl worden daarnaast tips, video’s en blogs gepubliceerd, óók over het Repair Café.

Ondertussen zijn wij ontzettend blij dat we na ruim een half jaar (ons laatste Repair Café was op 7 maart jl.) eindelijk weer een Repair Café kunnen organiseren. Maar zoals gezegd zal het er anders aan toegaan dan u, en wijzelf, gewend zijn. De grootste veranderingen op een rijtje:

  • Per bijeenkomst is slechts een klein aantal reparateurs actief zodat zij voldoende afstand van elkaar en van de bezoekers kunnen houden.
  • Inschrijving gebeurt niet ter plaatse maar vooraf per e-mail, per tijdsblok van een half uur. Zo spreiden we de aanloop van bezoekers.
  • Het tijdstip is vervroegd naar 10.00-12.00.

Uiteraard gelden alle overige richtlijnen ook bij ons: kom alleen, hou te allen tijde voldoende afstand van anderen, reinig uw handen vaak en grondig en blijf thuis indien u klachten heeft.

Heeft u thuis iets staan of liggen waarvan u hoopt dat het op 12 september met hulp van het Repair Café gerepareerd kan worden? Stuur ons dan een e-mail met daarin de volgende informatie:

–       het type voorwerp (waterkoker, klok, Senseo, fiets, rugzak etc.);

–       een korte omschrijving van het defect/probleem;

–       uw leeftijdscategorie (0-20, 21-40, 41-60 of 61+) en

–       het stadsdeel waar u woont (en indien u niet in Den-Haag woont uw woonplaats).

De eerste twee onderwerpen helpen ons om vast te stellen of we u de 12e kunnen helpen, de laatste twee onderwerpen gebruiken wij om u in te schrijven.

Indien we u een plekje kunnen toewijzen ontvangt u van ons een bevestiging per e-mail met daarin ook het tijdstip waarop u welkom bent. Komt u alstublieft pas kort voor het u toegewezen tijdstip naar de Duinzichtkerk om drukte te voorkomen. Geen plekje gereserveerd? Dan heeft het geen zin om te komen omdat de reparatiecapaciteit zoals gezegd zeer beperkt zal zijn.

Onder voorbehoud zullen later dit najaar vaker Repair Cafés worden georganiseerd. Noteert u 3 en 24 oktober vast met potlood in uw agenda?

Met vriendelijke groet,

Esther

Namens Repair Café Den Haag

E-mailadres, Website, Facebook, Twitter, Repair Café nieuwsbrief