Nieuwsbrief maart 2020

Beste lezer,

Als u een trouwe lezer van onze nieuwsbrief bent dan weet u dat de slechte repareerbaarheid van producten geregeld tot ergernis en soms zelfs frustratie leidt bij onze vrijwilligers. Dat geldt niet alleen voor de huishoudelijke apparaten, die wij vooral langs zien komen, maar ook voor smartphones. Telefoons met een technisch probleem dragen flink bij aan de enorme berg met e-waste. De organisatie Right to Repair Europe voert op dit moment een campagne om smartphones beter repareerbaar te maken. Op de pagina van het Repair Café leest u hier meer over en vindt u de link naar een petitie. Naast slechte repareerbaarheid speelt het feit dat voor veel mensen een telefoon een mode-artikel lijkt te zijn ook een rol: telefoons die het nog prima doen belanden vaak in een la (volgens dit bericht van NOS liggen er zo’n 3 miljoen(!) afgedankte telefoons in kasten en lades). Spijtig want deze telefoons zitten vol kostbare grondstoffen.

De komende maand organiseren we in Den Haag twee Repair Cafés. De eerste is aanstaande zaterdag 7 maart. Tussen 11.00 en 13.00 kunt u ons dan vinden bij het milieu-educatiecentrum van stadsboerderij Herweijerhoeve aan de Anna Polakweg 7 in het Zuiderpark. Voor wachtenden en andere geïnteresseerden organiseert het milieu-educatiecentrum een leuke extra activiteit: het maken van portemonneetjes van gebruikte (en gereinigde) drinkpakken. Ook leuk voor de jongere generatie: aarzel dus niet om uw (klein)kinderen mee te nemen. Twee weken later, op zaterdag 21 maart zijn we tussen 11.00 en 13.00 te gast bij buurt- en wijkvereniging de Jasmijn, 2Braamstraat 6 (let op: de ingang zit aan de kant van de Boksdoornstraat, nabij de Heilige Familiekerk).

Een reparatie bij het Repair Café is (en blijft) gratis. Een vrijwillige bijdrage in onze fooienpot als waardering voor de moeite die onze vrijwilligers zich getroosten wordt echter zeer gewaardeerd: daarmee kunnen we onze kosten dekken. En mensen die ons een bijzonder warm hart toedragen kunnen voor € 25 per jaar Vriend van Repair Café Den Haag worden.

Meer informatie over het Repair Café van Den Haag kunt u vinden op onze website.

Met vriendelijke groet,

Esther

Namens Repair Café Den Haag

E-mailadres, Website, Facebook, Twitter, Repair Café nieuwsbrief