Nieuwsbrief Repair Café februari 2020

Beste lezer,

Onze vrijwilligers zijn natuurlijk meer dan alleen vrijwilliger bij het Repair Café. Vaak speelt hun voorliefde voor duurzaamheid en hergebruik ook in hun doordeweekse leven een belangrijke rol. Zo ook bij Esther (niet ondergetekende maar de reparerende Esther). Als adviseur energietransitie bij ingenieursbureau Royal Haskoning DHV helpt ze bedrijven en organisaties bij het verduurzamen, en zelfs circulair maken, van de installaties in hun gebouwen. Recent werd ze geïnterviewd door een vakblad. Daarin maakte ze terloops ook nog een vergelijking met haar ervaringen bij het Repair Café.  Nieuwsgierig geworden? Het gehele interview kunt u hier lezen (en indien de hyperlink niet werkt: https://tvvlconnect.nl/?file=2602&m=1574057185&action=file.download).

Op zaterdag 15 februari, tussen 11.00 en 13.00, is ons eerstvolgende Repair Café. We zijn die dag te gast bij Centraal Wonen Houtwijk, Albert Schweitzerlaan 2 t/m 68 (stadsdeel Loosduinen). Of het nu gaat om een papierversnipperaar of een rugtas, om een espresso-apparaat of een klok, onze vrijwilligers doen hun uiterste best om, samen met u, het euvel te verhelpen. Gezien de grote drukte de afgelopen maanden is het goed te weten dat de inschrijving pas om 10.45 start (veel eerder komen heeft dus geen zin) en dat we rond 12.00 (en bij grote drukte al eerder) stoppen met inschrijven.

Ook meubelmaker Emma is 15 februari opnieuw aanwezig. Zij kan u helpen bij eenvoudige meubelreparaties, denk aan het repareren van houtconstructies (door loszittende verbindingen te lijmen of houten pluggen te gebruiken), het naaien of repareren van scheuren in de stof van zittingen, het repareren of lijmen van loszittend sierband etc. Ook kan Emma een stoelzitting van een nieuwe lap stof voorzien (let op: neem dan zelf een nieuwe lap mee of koop die bij haar) en tassen repareren.

Een reparatie bij het Repair Café is (en blijft) gratis. Een vrijwillige bijdrage in onze fooienpot als waardering voor de moeite die onze vrijwilligers zich getroosten wordt echter zeer gewaardeerd: daarmee kunnen we onze kosten dekken. En mensen die ons een bijzonder warm hart toedragen kunnen voor € 25 per jaar Vriend van Repair Café Den Haag worden.

Meer informatie over het Repair Café van Den Haag kunt u vinden op onze website.

Met vriendelijke groet,

Esther

Namens Repair Café Den Haag

E-mailadres, Website, Facebook, Twitter, Repair Café nieuwsbrief