Nieuwsbrief Repair Café januari 2020

Beste lezer,

Twee jaar geleden zond de VPRO de serie ‘Het succes van de kringloopwinkel’ uit. Een prachtige serie met aandacht voor mens èn milieu waarin onze collega’s van Repair Café Steenwijkerland nog mooie reclame maakten voor het Repair Café. Eind 2019 werd het vervolg op deze serie uitgezonden: ‘De kracht van de kringloopwinkel’. Opnieuw een hartverwarmende serie waarbij duidelijk wordt dat niet alleen spullen maar ook mensen een tweede leven kunnen krijgen bij de kringloop. Beide series zijn online terug te kijken.

Ondertussen hebben we 2019 verruild voor 2020 en kijken we uit naar een jaar vol geslaagde reparaties en mooie ontmoetingen tijdens de bijeenkomsten van Repair Café Den Haag: op onze website vindt u de planning tot de zomer van 2020. En zoals u daar kunt zien maken we een vliegende start: in januari organiseren we namelijk twee bijeenkomsten. Op zaterdag 11 januari tussen 11.00 en 13.00 zijn we te gast bij buurthuis De Chinese Brug (Zuidwal 94, Centrum) en twee weken later, op zaterdag 25 januari tussen 11.00 en 13.00, kunt u ons vinden bij woon- en zorgcentrum Bosch en Duin (Scheveningseweg 76, stadsdeel Scheveningen). Gezien de grote drukte de afgelopen maanden is het goed te weten dat de inschrijving pas om 10.45 start (veel eerder komen heeft dus geen zin) en dat we rond 12.00 (en bij grote drukte al eerder) stoppen met inschrijven.

Let op: meubelmaker Emma is bij beide bijeenkomsten in januari afwezig. Met meubels kunt u dus het beste een andere keer komen. Uiteraard bent u wel van harte welkom met al uw andere kapotte en haperende huisraad: van lampen tot mixers en van cd-spelers tot rijstkokers. Om maar wat te noemen. Ook hebben we een textielteam dat u kundig helpt met uiteenlopende textielreparaties: denk hierbij bijvoorbeeld aan een rugtas met een loszittend hengsel of een jas met een uitgescheurde binnenzak.

Een reparatie bij het Repair Café is (en blijft) gratis. Een vrijwillige bijdrage in onze fooienpot als waardering voor de moeite die onze vrijwilligers zicht getroosten wordt echter zeer gewaardeerd: daarmee kunnen we onze kosten dekken. En mensen die ons een bijzonder warm hart toedragen kunnen voor EUR 25,- per jaar Vriend van Repair Café Den Haag worden.

Met vriendelijke groet,

Esther

Namens Repair Café Den Haag

E-mailadres, Website, Facebook, Twitter, Repair Café nieuwsbrief