Nieuwsbrief Repair Café oktober 2019

Beste lezer,

In oktober 2009 werd in Amsterdam het allereerste Repair Café georganiseerd. Sinds het prille begin is het motto van het Repair Café ‘Weggooien? Mooi niet!’. Tien jaar later, en met maar liefst 1909 (!) Repair Cafés wereldwijd, geeft dat motto nog steeds de essentie van het Repair Café weer. Maar met de start vorige maand van de nieuwe SIRE-campagne ‘Waardeer het, repareer het’ werd ons in feite een tweede motto in de schoot geworpen. De SIRE-campagne heeft veel extra media-aandacht voor het Repair Café gegenereerd. Ook voor ons eigen Repair Café hier in Den Haag: tijdens het drukbezochte Repair Café in de Duinzichtkerk op 14 september jl. werden namelijk opnames gemaakt door een radiojournaliste van KRO-NCRV.

De rapportage die daar het resultaat van was werd een week later op Radio 5 uitgezonden in het programma ‘Zin in weekend!’. Via deze link is het programma terug te luisteren, de rapportage over het Repair Café begint op minuut 20:55. Eerst leert u wat over de Duinzichtkerk waarna gesprekjes over het Repair Café volgen met enkele bezoekers, vrijwilliger Fee en Sylvia, de koster van de Duinzichtkerk.

Gezien de extra aanloop die het gevolg lijkt te zijn van de SIRE-campagne is het dan ook geen overbodige luxe dat we in oktober maar liefst twee Repair Cafés organiseren. De eerste op zaterdag 5 oktober, tussen 11.00 en 13.00, bij onze partner Woonzorgcentrum Bosch en Duin, Scheveningseweg 76 (stadsdeel Scheveningen) en de tweede op zaterdag 19 oktober, ook tussen 11.00 en 13.00, bij de kringloopwinkel van Schroeder aan de Loosduinsekade 156 (stadsdeel Centrum).

Op beide dagen is meubelmaker Emma aanwezig. Zij kan helpen bij eenvoudige meubelreparaties, denk aan het repareren van houtconstructies (door loszittende verbindingen te lijmen of houten pluggen te gebruiken), het naaien of repareren van scheuren in de stof van zittingen, het repareren of lijmen van loszittend sierband etc. Ook kan Emma een stoelzitting van een nieuwe lap stof voorzien (let op: neem dan zelf een nieuwe lap mee of koop die bij haar).

Mocht u moeten wachten tot u aan de beurt bent dan hebben we op 5 oktober trouwens een mooi pauzenummer in de aanbieding: het spel “Expeditie Schone Energie”. Dit spel is ontwikkeld door Duurzaam Den Haag om mensen op een speelse en uitdagende manier kennis te laten maken met energiebesparing en gasvrij leven.

Een reparatie bij het Repair Café is (en blijft) gratis. Een vrijwillige bijdrage in onze fooienpot als waardering voor de moeite die onze vrijwilligers zich getroosten wordt echter zeer gewaardeerd: daarmee kunnen we onze kosten dekken. En mensen die ons een bijzonder warm hart toedragen kunnen voor € 25 per jaar Vriend van Repair Café Den Haag worden.

Meer informatie over het Repair Café van Den Haag kunt u vinden op onze website en ook op onze Facebook-pagina

Met vriendelijke groet,

Esther

Namens Repair Café Den Haag

E-mailadres, Website, Facebook, Twitter, Repair Café nieuwsbrief