Nieuwsbrief Repair Café september 2019

Beste lezer,

Met enige regelmaat ontvangen we berichten van mensen die een groen initiatief zijn gestart. Dat zijn in de regel leuke en inspirerende berichten. Dat gold ook voor de mail die Paul de Goede ons recent stuurde. Paul verzamelt namelijk oude lithium-accu’s van laptops en snoerloos gereedschap. Daar haalt hij de individuele cellen uit en, wanneer ze goed werken, gaan ze deel uitmaken van een zelfgebouwde powerwall (batterij) voor zijn zonnepanelen.

U kunt Paul helpen door accu’s die niet meer werken bij hem in te leveren. Vaak zijn daar namelijk nog wel bruikbare cellen in aanwezig. Paul neemt alles wat werkt vervolgens in de powerwall op en wat niet meer bruikbaar is levert hij op verantwoorde wijze in. Heeft u lege accu’s voor Paul? Neem dan direct contact met hem op via pcdegoede@gmail.com.

Gaat het om een langzame laptop die oorspronkelijk op Windows XP, Vista of Windows 7 (t/m 10…) werkte dan is Linux een mogelijkheid om de pc weer goed te gebruiken. Daar kunnen we u ook bij helpen, zie dit bericht op onze website. Dat kan bijvoorbeeld tijdens ons eerstvolgende Repair Café, op zaterdag 14 september tussen 11.00 en 13.00.

Die dag repareren we waterkokers, cd-spelers, blenders, kleding, stofzuigers, lampen etc. in de Duinzichtkerk, van Hogenhoucklaan 89-91 (stadsdeel Haagse Hout). En we hebben veel leuke extra’s voor u in petto. Zo worden er in het kader van het Open Monumentenweekend rondleidingen door de kerk gegeven en is de toren te beklimmen. Daarnaast is er op die dag op het plein voor de kerk ook een planten- en bloemenmarkt. De Haagse Tuinvereniging is present om al uw tuingerelateerde vragen te beantwoorden. Ook hebben we zoals altijd een weggeeftafel (voor niet-kapotte spullen!): heeft u thuis nog iets liggen waar u niet (meer) blij van wordt maar waarvan u denkt dat u er een ander wel blij mee kunt maken dan kunt u het daar achterlaten. En ligt er iets waar u zelf blij van wordt dan mag u dat mee naar huis nemen.

Een reparatie bij het Repair Café is (en blijft) gratis. Een vrijwillige bijdrage in onze fooienpot als waardering voor de moeite die onze vrijwilligers zich getroosten wordt echter zeer gewaardeerd: daarmee kunnen we onze kosten dekken. En mensen die ons een bijzonder warm hart toedragen kunnen voor € 25 per jaar Vriend van Repair Café Den Haag worden.

Meer informatie over het Repair Café van Den Haag kunt u vinden op onze website en ook op onze Facebook-pagina

Met vriendelijke groet,

Esther

Namens Repair Café Den Haag

E-mailadres, Website, Facebook, Twitter, Repair Café nieuwsbrief