Nieuwsbrief Repair Café juni 2019

Beste lezer,

Zoals u weet leidt het Haagse Repair Café een zwervend bestaan. Niet altijd praktisch vanwege het gesleep met onze spullen maar zo ‘bedienen’ we wel de hele stad èn komen we ook nog eens op mooie en bijzondere plekjes. Zo waren we eind mei te gast in de villa op Buitenplaats Ockenburgh. Op zaterdag 15 juni tussen 11.00 en 13.00 zijn we in een geheel andere omgeving te vinden: dan zijn we op de Binckhorst te vinden bij de Stichting Gered Gereedschap aan de Junostraat 12a. Ooit stonden we naast elkaar op de Energiebeurs in het stadhuis en werd het zaadje voor toekomstige samenwerking geplant. Het motto van het Repair Café (Weggooien? Mooi niet!) zou immers ook heel goed het motto kunnen zijn van Gered Gereedschap. Overigens gaat het bij Gered Gereedschap niet alleen om het redden van gereedschap maar vooral om het duurzaam bestrijden van armoede door het steunen van vakmensen in ontwikkelingslanden met kennis, kunde en middelen

Bezoekers kunnen 15 juni bij ons terecht met allerhande haperende – of daadwerkelijk kapotte – huisraad. Van naaimachine tot rijstkoker, van keyboard tot stofzuiger. Bijna niets is ons te gek. Ook met textiel, computers en fietsen helpen we mensen graag. Wat het ook is: we doen ons uiterste best om iedereen tevreden naar huis te laten gaan. Ook hebben we altijd een weggeeftafel (voor niet-kapotte spullen!): heeft u thuis nog iets liggen waar u niet (meer) blij van wordt maar waarvan u denkt dat u er een ander wel blij mee kunt maken dan kunt u het daar achterlaten. En ligt er iets waar u zelf blij van wordt dan mag u dat mee naar huis nemen.

Zoals u weet is een reparatie bij het Repair Café gratis. Een bijdrage in onze fooienpot als waardering voor de moeite die onze vrijwilligers zich getroosten wordt echter zeer gewaardeerd. Normaliter gebruiken we de inhoud van de fooienpot om onze kosten dekken: bij het komende Repair Café op 15 juni krijgt de fooienpot echter eenmalig een andere bestemming. Vrijwilliger van het eerste uur Huib loopt namelijk in de nacht van 15 op 16 juni mee met de tiende editie van Nacht van de Vluchteling, een tocht van 40 kilometer (in het holst van de nacht dus!), waarmee geld wordt opgehaald voor noodhulp aan vluchtelingen wereldwijd. Om Huib voorafgaand aan deze tocht het spreekwoordelijke duwtje in de rug te geven zal de inhoud van de fooienpot dit keer naar dit goede doel gaan.

Meer informatie over het Repair Café van Den Haag kunt u vinden op onze website en ook op onze Facebook-pagina

Met vriendelijke groet,

Esther

Namens Repair Café Den Haag

E-mailadres, Website, Facebook, Twitter, Repair Café nieuwsbrief