Nieuwsbrief Repair Café mei 2019

Beste lezer,

Veel reparaties bij het Repair Café komen voort uit achterstallig onderhoud. Regelmatig schoonmaken, ontkalken en/of smeren van huishoudelijke apparaten kan de levensduur verlengen en een vroegtijdige ‘reparatie’ (in feite een onderhoudsbeurt) voorkomen. Daarnaast zien we, ook bij het Repair Café in Den Haag, veel apparaten langskomen die duidelijk niet zijn ontworpen om langdurig gebruikt te worden: denk aan versleten tandwielen en kapotte schakelaars. Wij herkennen ons dan ook goed in de resultaten van de analyse van 8000 Repair Café-reparaties (in Nederland, Groot-Brittannië, de VS en Australië) waarin onder andere deze conclusies getrokken worden. Meer lezen? Dat kan hier.

Ondertussen blijven wij natuurlijk met goede moed repareren. En na een rustige aprilmaand met slechts één Repair Café heeft u in de maand mei weer twee mogelijkheden het Repair Café te bezoeken. Allereerst op zaterdag 11 mei wanneer we tussen 11.00 en 13.00 te vinden zijn bij het milieu-educatiecentrum naast stadsboerderij de Reigershof, Reigersbergenweg 280 (Mariahoeve, stadsdeel Haagse Hout). Slechts twee weken later, op zaterdag 25 mei tussen 11.00 en 13.00, strijken we neer op een heel bijzondere plek: die dag repareren we in (een vleugel van) Villa Ockenburgh, Monsterseweg 4 (Kijkduin, stadsdeel Loosduinen). Met dank aan vele bevlogen vrijwilligers, maatschappelijk betrokken bedrijven, donateurs en sponsoren leeft deze voormalige buitenplaats weer.

 

U kunt u bij ons terecht met allerhande haperende (al dan niet vanwege achterstallig onderhoud) – of daadwerkelijk kapotte – huisraad. Van sfeerhaard tot mixer, van stofzuiger tot klok. Bijna niets is ons te gek. Ook met textiel, computers en fietsen helpen we u graag. Wat het ook is: we doen ons uiterste best om u tevreden naar huis te laten gaan. Ook hebben we altijd een weggeeftafel (voor niet-kapotte spullen!): heeft u thuis nog iets liggen waar u niet (meer) blij van wordt maar waarvan u denkt dat u er een ander wèl blij mee kunt maken dan kunt u het op die tafel achterlaten. En ligt er iets waar u zelf blij van wordt? Dan mag u dat mee naar huis nemen.

Zoals u weet is een reparatie bij het Repair Café gratis. Een vrijwillige bijdrage in onze fooienpot als waardering voor de moeite die onze vrijwilligers zich getroosten wordt echter zeer gewaardeerd: daarmee kunnen we onze kosten dekken. En mensen die ons een bijzonder warm hart toedragen kunnen voor € 25 per jaar Vriend van Repair Café Den Haag worden.

Meer informatie over het Repair Café van Den Haag kunt u vinden op onze website en ook op onze Facebook-pagina

Met vriendelijke groet,

Esther
Namens Repair Café Den Haag

E-mailadres, Website, Facebook, Twitter, Repair Café nieuwsbrief