Nieuwsbrief Repair Café maart 2019

Beste lezer,

We hebben er in onze nieuwsbrief al vaker aandacht aan besteed: we repareren uw kapotte huisraad met liefde en plezier maar merken daarbij helaas vaak dat veel apparaten niet gemaakt zijn om te repareren. Zo zijn veel spullen (bijna) onmogelijk te openen, of na reparatie weer in elkaar te zetten, door klikvingers, gelijmde onderdelen of verzonken schroeven. Op het eerste gezicht is het dus prachtig nieuws dat de EU-ministers van Milieu onlangs hebben besloten dat producenten verplicht worden om apparaten te maken die niet alleen een langere levensduur hebben maar ook eenvoudiger te repareren zijn. U moet nog wel even geduld hebben: de verplichting gaat pas vanaf april 2021 in. En er zit blijkbaar een addertje onder het gras: toegang tot veel reserve-onderdelen en handleidingen zou beperkt worden tot professionele reparateurs. Wat ons betreft wordt het ‘recht om te repareren’ natuurlijk voor iedereen toegankelijk.

Gezien de grote aantallen bezoekers die wij iedere keer weer mogen verwelkomen is het Repair Café namelijk voorlopig in ieder geval nog niet overbodig. De komende maand zijn er dan ook opnieuw twee Repair Cafés, beide ook nog eens op centraal gelegen locaties in onze mooie stad. We beginnen op zaterdag 9 maart, tussen 11.00 en 13.00, bij de heerlijke kringloopwinkel van Schroeder aan de Loosduinsekade 156. En op zaterdag 30 maart kunt u ons, ook tussen 11.00 en 13.00, vinden bij De Chinese Brug, Zuidwal 94.

Bezoekers kunnen met van alles en nog wat bij het Repair Café terecht: van onwillige bureaulampen tot koekenpannen waarvan de steel loszit en van haperende kruimeldieven tot vesten met een uitgescheurde zak. Wat het ook is: we doen ons uiterste best om onze bezoekers tevreden naar huis te laten gaan.

Tijdens het Repair Café op 9 maart hebben we nog weer een mooie extra activiteit. Hagenaars en Hagenezen die ons kennen weten: van weggooien houden we niet. Ook niet van het voortijdig vervangen van computers. Alweer enige tijd geleden is Microsoft echter gestopt met de uitgebreide ondersteuning van Windows Vista, en eerder al van Windows XP. Wilt u uw oude Windows Vista computer blijven gebruiken? Of uw nog oudere Windows XP computer? Op 9 maart kunt u uw computer meenemen naar ons Repair Café en wij vervangen Windows dan door Linux, geschikt om o.m. internet te gebruiken, te e-mailen, met een officepakket, en allerlei geluid-, beeldsoftware te werken. Zie voor meer informatie onze website.

Een reparatie bij het Repair Café is gratis. Een vrijwillige bijdrage in onze fooienpot als waardering voor de moeite die onze vrijwilligers zich getroosten wordt echter zeer gewaardeerd: daarmee kunnen we onze kosten dekken. En mensen die ons een bijzonder warm hart toedragen kunnen voor € 25 per jaar Vriend van Repair Café Den Haag worden.

Meer informatie over het Repair Café van Den Haag kunt u vinden op onze website en ook op onze Facebook-pagina

Zien we u in maart?

Met vriendelijke groet,

Esther
Namens Repair Café Den Haag

E-mailadres, Website, Facebook, Twitter, Repair Café nieuwsbrief