Nieuwsbrief Repair Café februari 2019

Beste lezer, 

Bij het Repair Café repareren we van alles, van stofzuigers tot Senseo’s, van textiel tot computers en van lampen tot keukenmachines. Recent onderzoek verricht aan de Universiteit van Surrey (VK) laat zien dat geslaagde reparaties bij het Repair Café een flinke bijdrage kunnen leveren aan het voorkomen van CO2-uitstoot (meer weten? Zie: https://repaircafe.org/een-reparatie-kan-24-kilo-co2-uitstoot-voorkomen/). Behoort het verkleinen van uw ecologische voetafdruk tot uw goede voornemens voor 2019? Dan is het dus zeker de moeite waard om wanneer een apparaat kapot gaat dit niet meteen weg te gooien maar eerst een bezoek aan het Repair Café te brengen. 

En de februarimaand kan dan aan de korte kant zijn: de komende maand hebt  u wel mooi twee mogelijkheden om dat te doen. De eerste is al op zaterdag 2 februari tussen 11.00 en 13.00 in het milieu-educatiecentrum naast de stadsboerderij Herweijerhoeve op de Anna Polakweg 7 in het Zuiderpark (stadsdeel Escamp). 

Twee (!) weken later, op zaterdag 16 februari, kunt u tussen 11.00 en 13.00 bij ons terecht op ons vertrouwde stekkie in Scheveningen bij woonzorgcentrum Bosch en Duin van de Respect Zorggroep, Scheveningseweg 76, 2517 KZ Den Haag. Houdt u er rekening mee dat op dit moment nog steeds gewerkt wordt aan de Scheveningseweg: naar verwachting rijdt tram 1 vanaf medio februari weer. Ook het autoverkeer kan naar verwachting vanaf half februari 2019 volledig over de Scheveningseweg rijden. Mochten de werkzaamheden nog iets uitlopen dan kunt u dus nog wat hinder ondervinden. 

Bij het Repair Café op 16 februari hebben we overigens ook weer een extra activiteit. Op verzoek van velen is er die dag weer een ‘Tussen Kunst&Kitsch’-sessie. Hebt u iets geërfd van uw excentrieke oudtante waarvan u denkt: “Goh, misschien is het wel wat” of denkt u op een rommelmarkt een waar meesterwerk op de kop te hebben getikt (uiteraard voor een habbekrats): neem het mee zodat de twee experts het kunnen beoordelen.    

Een reparatie bij het Repair Café is (en blijft) gratis. Een vrijwillige bijdrage in onze fooienpot als waardering voor de moeite die onze vrijwilligers zich getroosten wordt echter zeer gewaardeerd: daarmee kunnen we onze kosten dekken. En mensen die ons een bijzonder warm hart toedragen kunnen voor € 25 per jaar Vriend van Repair Café Den Haag worden. 

Meer informatie over het Repair Café van Den Haag kunt u vinden op onze website en ook op onze Facebook-pagina
Met vriendelijke groet,

Esther
Namens Repair Café Den Haag

E-mailadres, Website, Facebook, Twitter, Repair Café nieuwsbrief