Nieuwsbrief Repair Café november 2018

Beste lezer,

De wereldwijde Repair Café-beweging wil voorkomen dat spullen voortijdig op de afvalhoop komen en vervangen worden door nieuwe spullen. Een eenvoudige reparatie kan de levensduur van producten soms aanzienlijk verlengen. Dat maakt ons blij. En dat maakt ons helemaal blij als we vervolgens in dit onderzoek lezen dat de categorie ‘spullen’ met afstand op 1 staat als het gaat om de grootte van de milieu-impact van de gemiddelde consumptie van Nederlanders.

Verrassend? Niet als je je bedenkt dat een groot deel van de impact van ons gedrag ‘verborgen’ is en gemaakt wordt tijdens productie, vervoer etc. Vaak aan de andere kant van de wereld. Designer Babette Porcelijn ontwierp MijnVerborgenImpact waarmee u snel inzicht krijgt in de milieu-impact van uw consumptie en ontdekt waar u de grootste winst kunt behalen.

Hoe u ook scoort, u bent ook deze maand weer van harte welkom bij het Repair Café Den Haag! Deze maand heeft u zelfs twee mogelijkheden ons te bezoeken. Allereerst op zaterdag 3 november, tussen 11.00 en 13.00, bij wijkvereniging de Hyacint, Anemoonstraat 25 (stadsdeel Segbroek). Drie weken later, op zaterdag 24 november, opnieuw tussen 11.00 en 13.00, zijn we te gast in Duinzichtkerk, Van Hogenhoucklaan 89 (stadsdeel Haagse Hout).

Een reparatie bij het Repair Café is gratis. Een vrijwillige bijdrage in onze fooienpot als waardering voor de moeite die onze vrijwilligers zich getroosten wordt echter zeer gewaardeerd: daarmee kunnen we onze kosten dekken. En mensen die ons een bijzonder warm hart toedragen kunnen voor € 25 per jaar Vriend van Repair Café Den Haag worden.

Meer informatie over het Repair Café van Den Haag kunt u vinden op onze website en ook op onze Facebook-pagina

Met vriendelijke groet,

Esther

Namens Repair Café Den Haag

E-mailadres, Website, Facebook, Twitter, Repair Café nieuwsbrief