Nieuwsbrief Repair Café september 2018

Beste lezer,

Met enige regelmaat ontvangen wij een vriendelijke e-mail van mensen die ons, na het opruimen van hun eigen schuur of van het huis van een overleden naaste, gereedschap aanbieden. Aangezien wij een ‘zwervend’ Repair Café zijn en onze voorraad gereedschap beperkt willen houden bedanken we hier eigenlijk altijd voor. Maar wist u dat de stichting Gered Gereedschap wel heel blij is met overtollig (maar deugdelijk) gereedschap? Zij zorgen dat het een nieuwe bestemming krijgt in landen waar lang niet iedereen zich goed gereedschap kan veroorloven.

Na een zomerstop van zes weken staan de vrijwilligers van het Haagse Repair Café weer in de startblokken voor een nieuw seizoen. De komende maand zijn er zelfs twee Repair Cafés. We beginnen zaterdag 8 september, tussen 12.00 en 17.00 (let op: afwijkende tijden!) op het Escampfestival in het Zuiderpark. Het is onze eerste deelname aan dit festival dat dit jaar al voor de 19ekeer wordt georganiseerd. We bieden de theorie èn de praktijk van het Repair Café aan: we informeren en enthousiasmeren geïnteresseerde bezoekers maar repareren óók. U bent dus van harte welkom met uw kapotte waterkoker, cd-speler, blender etc. NB: we doen géén textielklussen op 8 september.

Hier vindt u het programma van het Escampfestival, inclusief een kaartje van de locatie binnen het Zuiderpark. Bijgevoegd nog een plattegrondje van het festival zelf.

Bent u de 8eseptember verhinderd? Dan heeft u in september nóg een kans ons te bezoeken: op zaterdag 29 september, tussen 11.00 en 13.00, zijn we te gast bij onze trouwe vrienden van woonzorgcentrum Bosch en Duin, Scheveningseweg 76, stadsdeel Scheveningen. En op verzoek van velen bieden we u die dag als extra activiteit weer een ‘Tussen Kunst&Kitsch’-sessie aan. Hebt u iets geërfd van uw excentrieke oudtante waarvan u denkt: “Goh, misschien is het wel wat” of denkt u op een rommelmarkt een waar meesterwerk op de kop te hebben getikt (uiteraard voor een habbekrats): neem het mee zodat de twee experts die speciaal voor deze sessie aan zullen schuiven het kunnen beoordelen.

Een reparatie bij het Repair Café is gratis. Een vrijwillige bijdrage in onze fooienpot als waardering voor de moeite die onze vrijwilligers zich getroosten wordt echter zeer gewaardeerd: daarmee kunnen we onze kosten dekken. En mensen die ons een bijzonder warm hart toedragen kunnen voor € 25 per jaar Vriend van Repair Café Den Haag worden.

Meer informatie over het Repair Café van Den Haag kunt u vinden op onze website en ook op onze Facebook-pagina

Met vriendelijke groet,

Esther

Namens Repair Café Den Haag

E-mailadres, Website, Facebook, Twitter, Repair Café nieuwsbrief