Nieuwsbrief Repair Café mei 2018

Beste lezer,

Het is helaas waar: bij het Repair Café zien we héél veel producten langskomen die je op basis van hun levensduur nog (lang) niet bij een Repair Café zou verwachten. Daarnaast zitten veel van die apparaten dan ook nog eens niet bepaald ‘reparatievriendelijk’ in elkaar: vastgelijmd, klikvingers, verzonken schroeven: het leven van een reparateur kent vele uitdagingen.

Heeft u ook een product thuis dat nog helemaal niet kapot zou mogen zijn? Dan kunt u dat doorgeven op dit meldpunt van de Consumentenbond. Zij analyseren vervolgens de meldingen en zullen fabrikanten wijzen op producten die snel kapot gaan en hen vragen daar wat aan te doen. Werken ze niet mee, dan zal de Consumentenbond mensen waarschuwen voor deze producten.

 

aar natuurlijk blijven we als Repair Café Den Haag vol goede moed repareren (vaak met succes overigens). Dat doen we nu alweer ruim 6 jaar met veel plezier. Begin 2018 zijn we eens gaan tellen en verhip: binnenkort (2 juni) vieren we de 100bijeenkomst van Repair Café Den Haag. Dat wordt vast en zeker een feestje. Maar dat wordt onze 99ebijeenkomst natuurlijk ook! Op 12 mei steken we de handen uit de mouwen bij Betje (Betje Wolffstraat 181, stadsdeel Escamp), een nieuwe ontmoetingsplek in Moerwijk. Tussen 11.00 en 13.00 kunt u bij ons terecht met allerhande haperende – of daadwerkelijk kapotte – huisraad. Van sfeerhaard tot mixer, van stofzuiger tot robotkat, zoals deze mooie Lulu die spinnend en miauwend ons vorige Repair Café verliet.

Bijna niets is ons te gek. Ook met textiel, computers en fietsen helpen we u graag.

Een reparatie bij het Repair Café is gratis. Een vrijwillige bijdrage in onze fooienpot als waardering voor de moeite die onze vrijwilligers zich getroosten wordt echter zeer gewaardeerd: daarmee kunnen we onze kosten dekken. En mensen die ons een bijzonder warm hart toedragen kunnen voor € 25 per jaar Vriend van Repair Café Den Haag worden.

Meer informatie over het Repair Café van Den Haag kunt u vinden op onze website en ook op onze Facebook-pagina

Met vriendelijke groet,

Esther

Namens Repair Café Den Haag

E-mailadres, Website, Facebook, Twitter, Repair Café nieuwsbrief