Nieuwsbrief Repair Café april 2018

Beste lezer,

Het wereldwijde Repair Café-netwerk blijft groeien. Begin maart werd het 1500e Repair Café, in het Franse Guérande, verwelkomd en op het moment van schrijven staat de teller zelfs al op 1525 Repair Cafés. Het blijft bijzonder, en tegelijkertijd volkomen logisch, dat het concept van het Repair Café in zoveel landen aanslaat, van Chili tot Japan en van Nieuw-Zeeland tot Canada. Op naar de 2000 Repair Cafés!

Repair Café Den Haag is de komende maand twee keer actief. Allereerst op zaterdag 7 april waar we tussen 11.00 en 13.00 te gast zijn in het milieu-educatiecentrum Reigershof aan de Reigersbergenweg 280 (stadsdeel Haagse Hout). We hopen die dag, samen met de bezoekers, weer veel mooie reparaties te kunnen uitvoeren. Daarnaast biedt het milieu-educatiecentrum die dag de workshop “Kweek je eigen groene vingers” aan: door in de ‘vingers’ van een plastic handschoen zaadjes te planten krijg je uiteindelijk – bijna vanzelf – groene vingers.

Twee weken later, op zaterdag 21 april, strijkt het Repair Café neer bij de vestiging van Schroeder Kringloop aan de Loosduinsekade 156 (stadsdeel Centrum). Ook die dag kunt u tussen 11.00 en 13.00 bij ons terecht met uw kapotte of haperende huisraad en daarnaast natuurlijk lekker even rondneuzen bij deze fijne kringloopwinkel vol mooie spullen en vriendelijke mensen. Met het voorjaar in aantocht besteden we die dag daarnaast speciale aandacht aan de fiets: in de fietswerkplaats van Schroeder worden fietsen nagekeken zodat ze weer in topconditie zijn voor het maken van lange fietstochten.

Een reparatie bij het Repair Café is gratis. Eventuele materiaalkosten moeten uiteraard wel worden vergoed. Dit gebeurt altijd in overleg. Een vrijwillige bijdrage in onze fooienpot als waardering voor de moeite die onze vrijwilligers zich getroosten wordt zeer gewaardeerd: daarmee kunnen we onze kosten dekken. En mensen die ons een bijzonder warm hart toedragen kunnen voor € 25 per jaar Vriend van Repair Café Den Haag worden.

Meer informatie over het Repair Café van Den Haag kunt u vinden op onze website en ook op onze Facebook-pagina

Met vriendelijke groet,

Esther
Namens Repair Café Den Haag

E-mailadres, Website, Facebook, Twitter, Repair Café nieuwsbrief