Nieuwsbrief Repair Café maart 2018

Beste lezer,

“U kunt beter een nieuwe waterkoker (stofzuiger, Senseo, cd-speler, blender, telefoon, mixer etc.) kopen dan deze te laten repareren”. Een frustrerende zin die velen van u wellicht bekend in de oren klinkt. Iets laten repareren is relatief duur. In het Repair Café betaalt u slechts een vrijwillige bijdrage. Maar wij werken dan ook met vrijwilligers en bovendien krijgt u van ons geen garantie. Om ook reparatie door professionele reparateurs te stimuleren, moet de belasting op reparatiewerk omlaag. Bent u het daar ook mee eens? Teken dan deze petitie van het initiatief Goed Gemaakt, waarvan Repair Café International partner is, en help bij de omslag van wegwerp- naar reparatiemaatschappij. Zoals u in een eerdere nieuwsbrief heeft kunnen lezen zijn ze in Zweden al op de goede weg: daar is de btw op reparaties vorig jaar gehalveerd én kunnen mensen de helft van de loonkosten aan reparaties van huishoudelijke apparaten voortaan terugvragen via de belasting.

Ook wanneer repareren goedkoper wordt blijft u natuurlijk van harte welkom bij het Repair Café: overbodig zullen we voorlopig niet zijn. Om ons de komende maand te bezoeken moet u wel de grens van onze mooie stad opzoeken. Op zaterdag 17 maart zijn we tussen 11.00 en 13.00 te gast in de kerk op het terrein van Parnassia aan de Monsterseweg 75 (vlak voor deze overgaat in de Haagweg, nog nét in Den Haag dus). Parnassia ligt in Madestein. Voor de Hagenaars en Hagenezen die niet in de buurt wonen is het komende Repair Café daarom wellicht een mooie aanleiding om dit recreatiegebied eens te bezoeken.

Een reparatie bij het Repair Café is gratis. Een vrijwillige bijdrage in onze fooienpot als waardering voor de moeite die onze vrijwilligers zich getroosten wordt echter zeer gewaardeerd: daarmee kunnen we onze kosten dekken. En mensen die ons een bijzonder warm hart toedragen kunnen voor € 25 per jaar Vriend van Repair Café Den Haag worden.

Meer informatie over het Repair Café van Den Haag kunt u vinden op onze website en ook op onze Facebook-pagina

Met vriendelijke groet,

Esther

Namens Repair Café Den Haag

E-mailadres, Website, Facebook, Twitter, Repair Café nieuwsbrief