Nieuwsbrief Repair Café januari 2018

Beste lezer,

Heeft u eind december ook zo genoten van de VPRO-documentaire ‘Het succes van de kringloopwinkel’? Een hartverwarmende serie met oog voor milieu én mens (want ook voor mensen geldt: Weggooien? Mooi niet!). In aflevering 4 over (ont)spullen maakten onze collega’s van Repair Café Steenwijkerland ook nog eens prachtige reclame voor het Repair Café. Die aflevering is via deze link terug te kijken (vanaf minuut 19:25).

Ondertussen hebben we december 2017 ingeruild voor januari 2018. De jaarwisseling is bij uitstek het moment om even rustig terug te blikken op het afgelopen jaar. Het was, opnieuw, een goed repareerjaar voor het Repair Café: wereldwijd stond de teller eind 2017 op ca. 1450 actieve Repair Cafés, met vooral een flinke groei in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië.  Het kan bijna niet anders of in 2018 verwelkomen we het 1500e Repair Café: wie had dat acht jaar geleden durven dromen? Wij hopen komend jaar ook in Den Haag weer enkele zelfstandige Repair Cafés in Haagse wijken te verwelkomen.

Zelf blijven we iedere drie weken een ander deel van onze mooie stad bezoeken. Het jaar 2018 starten we op een vertrouwd adres in Scheveningen, namelijk bij woonzorgcentrum Bosch en Duin, aan de Scheveningseweg 76. Daar zijn we op zaterdag 13 januari tussen 11.00 en 13.00 te gast. We repareren weer van alles, van stofzuigers tot Senseo’s en van laptops tot blenders. Ook voor textielreparaties kunnen mensen bij ons terecht.

Een reparatie bij het Repair Café is (en blijft) gratis. Een vrijwillige bijdrage in onze fooienpot als waardering voor de moeite die onze vrijwilligers zich getroosten wordt echter zeer gewaardeerd: daarmee kunnen we onze kosten dekken. En mensen die ons een bijzonder warm hart toedragen kunnen voor € 25 per jaar Vriend van Repair Café Den Haag worden.

Meer informatie over het Repair Café van Den Haag kunt u vinden op onze website en ook op onze Facebook-pagina

Met vriendelijke groet,

Esther

Namens Repair Café Den Haag
E-mailadres, Website, Facebook, Twitter, Repair Café nieuwsbrief