Nieuwbrief Repair Café september 2017

Beste lezer,

Na een mooie start van het seizoen bij woonzorgcentrum Bosch en Duin te Scheveningen maakt het Repair Café Den Haag zich nu op voor een bezoekje aan China. Nou ja, niet echt natuurlijk maar we strijken neer in het eigen stukje China van de hofstad: Chinatown Den Haag. Op zaterdag 16 september tussen 11.00 en 13.00 zijn we te vinden bij cultureel welzijnscentrum De Chinese Brug, Zuidwal 94 (stadsdeel Centrum).

Uit een pilot van tien Nederlandse Repair Cafés blijkt dat fietsen, stofzuigers en waterkokers de producten zijn die het vaaks ter reparatie worden aangeboden. Maar natuurlijk bent u ook van harte welkom met uw cd-speler, kleding, blender, koffiezetapparaat, lamp, laptop, klok, sapcentrifuge etc. etc. En vraagt u zich wel eens af of het, vanuit milieu-oogpunt, wel voordelig is om uw apparaat te repareren of dat u beter een nieuw, zuiniger exemplaar, kunt kopen? Op deze pagina van Milieu Centraal leest u dat repareren bijna altijd loont!

Als extra activiteit hebben we op 16 september iemand van de GGD uitgenodigd die u kan adviseren over gezond en veilig wonen, bijvoorbeeld over het voorkomen en bestrijden van schimmel en vocht in uw huis. Uiteraard is ook de weggeeftafel (voor NIET-kapotte spulletjes) van de partij op 16 september. Hier kunt u iets achterlaten waar u een ander mee hoopt blij te maken. Of wellicht vindt u er zelf iets waar u heel blij van wordt.

Een reparatie bij het Repair Café is gratis. Een vrijwillige bijdrage in onze fooienpot als waardering voor de moeite die onze vrijwilligers zich getroosten wordt echter zeer gewaardeerd: daarmee kunnen we onze kosten dekken. En mensen die ons een bijzonder warm hart toedragen kunnen voor € 25 per jaar Vriend van Repair Café Den Haag worden.

Meer informatie over het Repair Café van Den Haag kunt u vinden op onze website en ook op onze Facebook-pagina

Met vriendelijke groet,

Esther

Namens Repair Café Den Haag

E-mailadres, Website, Facebook, Twitter, Repair Café nieuwsbrief