Nieuwsbrief Repair Café april 2017

Beste lezer,

Toen Repair Café Den Haag in 2011 van start ging was Cis Deyl van de partij. De eerste jaren was ze een van de drijvende krachten achter het succes van het Repair Café in de hofstad. Geïnspireerd door het Repair Café startte Cis Repair Kid, waar kinderen leren dat afval niet bestaat en allerlei moois maken van spullen die ècht niet meer te repareren zijn. Daarnaast startte Cis Make-It-Art-Worthy (MIAW), kunstgalerij en werkplaats ineen. Op zaterdag 8 april is het Haagse Repair Café tussen 11.00 en 13.00 te gast bij MIAW aan de Noordwal 18 (stadsdeel Centrum). Uiteraard hopen we die dag weer vele succesvolle reparaties uit te voeren maar er is méér: kinderen kunnen zich lekker uitleven tijdens een Repair Kid-sessie en ook volwassenen mogen een poging wagen om van afval kunst te maken. Daarnaast kunnen bezoekers die dag kennismaken met meerdere MIAW-kunstenaars, èn met hun werk.

De maand april heeft nog meer moois in petto: op zaterdag 29 april is er namelijk ook nog een Repair Café, wederom tussen 11.00 en 13.00. Dan vindt u ons in het milieu-educatiecentrum naast stadsboerderij Herweijerhoeve, Anna Polakweg 7 in het Zuiderpark (stadsdeel Escamp). En ook die dag wordt er niet alleen gerepareerd maar helpen we u oude t-shirts een tweede leven te geven. Past u niet meer in uw t-shirt? Maak er een tas van! Of verwerk uw t-shirt tot een haarband, vloerkleed, plantenhanger of hondenspeelgoed. De mogelijkheden zijn (bijna) eindeloos. Tijdens het Repair Café op de Herweijerhoeve is er een workshop, dus vergeet niet uw oude t-shirt mee te nemen.

U kunt met van alles bij het Repair Café terecht: van onwillige bureaulampen tot koekenpannen waarvan de steel loszit en van haperende kruimeldieven tot vesten met een uitgescheurde zak. Wat het ook is: we doen ons uiterste best om u tevreden naar huis te laten gaan.

En u weet het: van weggooien houden we niet. Ook niet van het voortijdig vervangen van computers. In april 2017 stopt Microsoft echter met de uitgebreide ondersteuning van Windows Vista. Eerder is de ondersteuning van Windows XP al beëindigd. Wilt u uw oude Windows Vista computer blijven gebruiken? Of uw nog oudere Windows XP computer? U kunt uw computer meenemen naar ons Repair Café en wij vervangen Windows dan door Linux, geschikt om o.m. internet te gebruiken, te e-mailen, met een officepakket, en allerlei geluid-, beeldsoftware te werken.

Zie voor meer informatie onze website. Wilt u Linux op uw computer laten plaatsen mail (repaircafe.denhaag@gmail.com) dan wanneer u van plan bent te komen onder vermelding van de gegevens van uw computer (merk, model en liefst grootte van het werkgeheugen [RAM]).

Een reparatie bij het Repair Café is gratis. Een vrijwillige bijdrage in onze fooienpot als waardering voor de moeite die onze vrijwilligers zich getroosten wordt echter zeer gewaardeerd: daarmee kunnen we onze kosten dekken. En mensen die ons een bijzonder warm hart toedragen kunnen voor € 25 per jaar Vriend van Repair Café Den Haag worden.

Meer informatie over het Repair Café van Den Haag kunt u vinden op onze website en ook op onze Facebook-pagina

Zien we u in april?

Met vriendelijke groet,

Esther
Namens Repair Café Den Haag

E-mailadres, Website, Facebook, Twitter, Repair Café nieuwsbrief