Nieuwsbrief Repair Café maart 2017

Beste lezer,

In onze vorige nieuwsbrief kon u al lezen over het recent door 180 partijen ondertekende  Nationaal Grondstoffenakkoord.  Ondertussen blijven we stapjes zetten in de richting van een circulaire economie. En speelt het Repair Café daarbij ook een rol. Zo heeft de regering, naar aanleiding van een motie van Groen Links/PvdA, het Repair Café de opdracht gegeven om te onderzoeken welke producten het meest worden aangeboden bij Repair Cafés. De Kamer wil de resultaten van het onderzoek gebruiken om fabrikanten te stimuleren tot robuuster ontwerp, zodat producten minder snel kapot gaan en beter repareerbaar zijn.

Druk gerepareerd werd er begin februari ook toen we weer hartelijk werden ontvangen in restaurant de Hagedis in de Grote Pyr.  Het was gezellig druk en er werd niet alleen gerepareerd maar ook gefilmd door Cineac Den Haag. Met dit mooie filmpje als resultaat! Ons volgende Repair Café is alweer op zaterdag 18 maart, tussen 11.00 en 13.00,  bij stadsboerderij Landzigt, Aristoteleslaan 143 (stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg). Veel Hagenaars en Hagenezen vinden dit stadsdeel een ‘uithoek’ maar dat is het natuurlijk niet voor de kleine 50.000 inwoners die uiteraard ook wel eens met hun handen in het haar zitten vanwege een kapot koffiezetapparaat (om maar wat te noemen). Natuurlijk zijn ook de inwoners van Nootdorp, Pijnacker, Rijswijk, Voorburg, Leidschendam, Delft, Zoetermeer, Voorschoten etc. van harte welkom!

U kunt met van alles bij het Repair Café terecht: van onwillige bureaulampen tot koekenpannen waarvan de steel loszit en van haperende kruimeldieven tot vesten met een uitgescheurde zak. Wat het ook is: we doen ons uiterste best om u tevreden naar huis te laten gaan. Daarnaast bent u 18 maart ook welkom met scharen, messen, heggenscharen etc. die niet kapot maar wel bot zijn. Onze scharensliep Ton is namelijk weer van de partij die dag en hij zorgt ervoor dat deze in een mum van tijd weer helemaal top zijn.

Van weggooien houden we niet. Ook niet van het voortijdig vervangen van computers. In april 2017 stopt Microsoft echter met de uitgebreide ondersteuning van Windows Vista. Eerder is de ondersteuning van Windows XP al beëindigd. Wilt u uw oude Windows Vista computer blijven gebruiken? Of uw nog oudere Windows XP computer? U kunt uw computer of laptop meenemen naar ons Repair Café en wij vervangen Windows dan door Linux, geschikt om o.m. internet te gebruiken, te e-mailen, met een officepakket, en allerlei geluid-, beeldsoftware te werken. Zie voor meer informatie onze website. Wilt u Linux op uw computer laten plaatsen mail (repaircafe.denhaag@gmail.com) dan wanneer u van plan bent te komen onder vermelding van de gegevens van uw computer (merk, model en liefst grootte van het werkgeheugen [RAM]).

Zien we u snel?

Met vriendelijke groet,

Esther

Namens Repair Café Den Haag

E-mailadres, Website, Facebook, Twitter, Repair Café nieuwsbrief