Nieuwsbrief Repair Café november 2016

Beste lezer,

Wat een heerlijk feestje hebben we op 8 oktober gevierd met de bezoekers van het Repair Café, de collega’s uit Nootdorp, Voorburg en Delft en natuurlijk met onze vrijwilligers. We kijken terug op een prachtig houten jubileum en verleggen nu onze blik  naar, juist ja, ons blikken jubileum (6 ¼ jaar) in januari 2018! Nee, zonder gekheid, er gebeurt zoveel moois (zo zijn er ondertussen 1169 Repair Cafés in 29 landen en op 6 continenten) dat we nog niet aan 2018 denken maar in eerste instantie vooral bezig zijn met de resterende drie Repair Cafés in 2016, waarvan er twee in november zullen plaatsvinden.

De eerste van de twee is al op zaterdag 5 november wanneer we tussen 11.00 en 13.00 neerstrijken bij buurt en wijkvereniging Jasmijn, 2e Braamstraat 6 (2563 HJ) in stadsdeel Segbroek. Vervolgens zijn we drie weken later, op zaterdag 26 november tussen 11.00-13.00, te gast bij een oude bekende: die dag kunt u ons namelijk vinden in de leslokalen naast de stadsboerderij Herwijerhoeve, Anna Polakweg 7 (2533HW), stadsdeel Escamp.

Tijdens het Repair Café op 5 november is de GGD te gast en kunt u niet alleen een kapotte lamp, cd-speler, broek of stofzuiger (laten) repareren maar ook van alles leren over gezond en veilig wonen. Zeker in de komende wintermaanden zijn mensen immers een groot deel van de dag binnenshuis en is een veilige en gezonde woning erg belangrijk. Vocht, schimmels, huisstofmijt, slecht werkende gastoestellen, tabaksrook of bepaalde chemische stoffen in huis kunnen leiden tot gezondheidsklachten. De GGD kan u tips geven om deze klachten te voorkomen.  Houdt u voor eventuele extra activiteiten op 26 november onze Facebook-pagina in de gaten.

Om teleurstelling, en onnodig gesleep en gesjouw met (zware) spullen, te voorkomen herinneren we bezoekers er bij deze nog eens aan dat zij slechts één product per categorie (elektra, textiel, overig) ter reparatie kunnen aanbieden. Alleen dan kunnen wij zoveel mogelijk verschillende mensen helpen. Bezoekers dienen er desalniettemin wel rekening mee te houden dat zij niet meteen aan de beurt zullen zijn en dat we bij grote drukte soms genoodzaakt zijn de inschrijving eerder te stoppen. Gelukkig ontstaan er in verschillende Haagse wijken zelfstandige Repair Cafés. Zo kunt u op 5 november tussen 11.00 en 13.00 óók terecht bij het Repair Café Wateringse Veld bij WZH Hoge Veld (Laan van Wateringse Veld 222) en later op diezelfde middag, tussen 14.00 en 16.00 bij het Repair Café ReVa bij Jonker Frans (Newtonplein 100). En is het voor u lastig om op zaterdag een Repair Café te bezoeken dan biedt het nieuwe Repair Rustenburg-Oostbroek wellicht uitkomst: hun eerstvolgende Repair Café is op woensdag 9 november tussen 10.00 en 12.00 bij Buurthuis van de Toekomst Ready (Escamplaan 61G).

Met vriendelijke groet,

Esther

Namens Repair Café Den Haag

E-mailadres, Website, Facebook, Twitter, Repair Café nieuwsbrief