Nieuwsbrief Repair Café oktober 2016

Beste lezer,

‘Er is er eentje bijna jarig hoera hoera, dat kun je wel zien dat is het Repair Café Den Haag!’. In oktober bestaat het Haagse Repair Café alweer vijf jaar en dat vinden we een goede reden voor een repareerfeestje: een Repair Café dus. Op zaterdag 8 oktober, tussen 13.00 en 15.30 (let op: afwijkende tijd!) zijn we te gast bij Anna@RW47 (voormalig Europol, Raamweg 47, 2596 HN, stadsdeel Haagse Hout). Vanwege de bijzondere gelegenheid hebben we ook een bijzondere gast: wethouder Joris Wijsmuller komt rond 15.30 langs en zal, met een beetje geluk, de laatste reparatie van de dag voor rekening nemen. Indien nodig onder deskundige begeleiding van onze vrijwilligers.

Naast een bijzondere gast hebben we ook  leuke extra activiteiten voor u in petto. Wellicht hebt u van een familielid uit Assen  of een goede vriend uit Purmerend al iets gehoord over de 100-100-100-campagne? Hierbij gaan100 mensen de uitdaging aan om 100 dagen lang (rest)afvalvrij te leven.  Binnenkort is de beurt aan Den Haag, waarbij de stad naast overtuigde afvalmijders zeker ook op zoek is naar deelnemers voor wie afvalscheiding (nog) niet vanzelfsprekend is. De Haagse uitdaging loopt van 31 oktober 2016 t/m 7 februari 2017, aanmelden kan nu al via het speciaal ingerichte platform. Hier vinden de deelnemers gedurende de 100 dagen ook handige weekopdrachten, tips en adviezen.  Met vragen over de campagne en over afvalvrij leven kunt u tijdens het Repair Café op 8 oktober terecht bij Ilse van Duurzaam Den Haag.

Het feestje op 8 oktober wordt overigens wel een feestje met een vleugje weemoed: we nemen die dag ook afscheid van één van onze favoriete locaties: Anna@RW47. Zoals u wellicht weet zal het Kosovo-tribunaal zitting gaan nemen in dit bijzondere pand dat deels gebouwd is op de restanten van een oude bunker. Tijdens het Repair Café op 8 oktober zullen rondleidingen worden verzorgd en heeft u nog een (laatste?) kans een kijkje te nemen in dit bijzondere gebouw. Ook de stadsimkers van de Blije Bijen zijn aanwezig om hun kennis en enthousiasme over de wereld van de bij met u te delen.

Genoeg redenen dus om op 8 oktober langs te komen. Vergeet niet een kapot huishoudelijk item, fiets of kledingstuk mee te nemen want uiteindelijk draait het bij ons natuurlijk om het (samen) repareren!

Met vriendelijke groet,

Esther

Namens Repair Café Den Haag

E-mailadres, Website, Facebook, Twitter, Repair Café nieuwsbrief