Nieuwsbrief Repair Café september 2016

Beste lezer,

Hoeraaaa!! We mogen weer! Met die enthousiaste woorden kondigden onze vrienden van Repair Café Nootdorp hun eerste Repair Café na de zomerstop aan. En ik kan u verklappen: ook onze vrijwilligers staan te trappelen om het najaarsseizoen te starten. Het schijnt zelfs dat één van onze vrijwilligers op dit moment apparaten uit elkaar haalt om maar weer iets in elkaar te kunnen zetten!

Gelukkig is het bijna weer zover: op zaterdag 3 september tussen 11.00 en 13.00 zijn we te gast bij onze partner Respect Zorggroep Bosch en Duin, Scheveningseweg 76 (2517 KZ). Als speciale gast verwelkomen we die dag de Fair Trade-werkgroep en de Wereldwinkel Scheveningen. Bij hen kunt u terecht voor allerlei informatie over eerlijke handel en kunt u ook enkele mooie Fair Trade-producten kopen.

Nog meer goed nieuws: we trakteren u in september op een tweede Repair Café: op zaterdag 24 september, ook tussen 11.00 en 13.00, zijn we na een lange afwezigheid, weer in stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg. U kunt ons dan vinden bij Wijkcentrum Piet Vink, Laan van Hoornwijck 260 (2497 ED). De locatie is goed te bereiken met het openbaar vervoer: gelegen tegenover tramlijn 15 en het winkelcentrum van Ypenburg. Te zijner tijd kunt u op onze Facebook-pagina lezen of, en zo ja welke, extra activiteit die dag wordt aangeboden.

Zoals u weet is een reparatie bij het Repair Café gratis maar moeten eventuele materiaalkosten wel worden betaald. Uw vrijwillige bijdrage als waardering voor de moeite die onze vrijwilligers zich getroosten wordt echter zeer gewaardeerd: want ook al zijn we allemaal vrijwilligers, toch maken we als Repair Café natuurlijk wel kosten. Daarvoor zijn we grotendeels afhankelijk van wat er in onze fooienpot belandt. En draagt u het Repair Café een bijzonder warm hart toe? Aarzel dan niet en word Vriend van Repair Café Den Haag. Dat kan al voor € 25 per jaar en daarmee geeft u ons een solide basis.

Om teleurstelling, en onnodig gesleep en gesjouw met (zware) spullen, te voorkomen herinneren we bezoekers er bij deze nog eens aan dat zij slechts één product per categorie (elektra, textiel, overig) ter reparatie kunnen aanbieden. Alleen dan kunnen wij zoveel mogelijk verschillende mensen helpen. Bezoekers dienen er desalniettemin wel rekening mee te houden dat zij niet meteen aan de beurt zullen zijn en dat we bij grote drukte soms genoodzaakt zijn de inschrijving eerder te stoppen.

En alvast een klein doorkijkje naar de maand oktober: op 11 oktober is het precies 5 jaar geleden dat het Repair Café Den Haag van start ging. Dat gaan we natuurlijk vieren, en in tegenstelling tot eerdere berichten doen we dat NIET op zaterdag 15 oktober maar WEL op zaterdag 8 oktober. Noteert u die datum vast in uw agenda!

Meer informatie over het Repair Café van Den Haag kunt u vinden op onze website en ook op onze Facebook-pagina

Met vriendelijke groet,

Esther

Namens Repair Café Den Haag

E-mailadres, Website, Facebook, Twitter, Repair Café nieuwsbrief