Nieuwsbrief Repair Café juni 2016

Beste lezer,

Na het eerste Repair Café in Amsterdam (vroegâh…) ging het hard: als paddenstoelen schoten de Repair Cafés elders in het land, en snel ook in het buitenland, uit de grond. Om kennis, ervaringen en verhalen uit te wisselen tussen al die verschillende Repair Cafés ontstond al snel de jaarlijkse landelijke Repair Café-dag: een dag waarop vrijwilligers van de vele Nederlandse Repair Cafés elkaar opzoeken en hun enthousiasme met elkaar delen. Afgelopen zaterdag werd alweer voor de 5e keer de landelijke Repair Café-dag georganiseerd, dit keer in Eindhoven. Zie hier voor een impressie.

Van Eindhoven naar Den Haag: de maand juni  biedt u de nodige reparatiemogelijkheden: op zaterdag 4 juni zijn we tussen 11.00 en 13.00, te gast in stadsdeel Escamp bij Wijkcentrum Morgenstond, 1e Eeldepad 3A en drie weken later, op zaterdag 25 juni tussen 11.00 en 13.00, komen we weer bij onze goede vriendin Anna@RW47, het oude Europol-gebouw aan de Raamweg 47, stadsdeel Haagse Hout.  En alsof dat niet genoeg is gaat er ook nog een nieuw zelfstandig Repair Café van start in stadsdeel Segbroek! Op zaterdag 11 juni tussen 11.00 en 13.00, bent u welkom bij Woonzorgcentrum Jonker Frans aan het Newtonplein 100. We wensen onze nieuwe collega’s in Segbroek veel succes!

En een Repair Café betekent tegenwoordig bijna altijd dat er een extra activiteit wordt aangeboden. Ook op 4 juni hebben we weer iets bijzonders voor u in petto: die dag wordt onze reparateur Ton voor een dagje een ouderwetse scharensliep: uw botte messen en snoeischaren maakt hij weer vlijmscherp. En bij het nieuwe Repair Café in Segbroek op 11 juni bestaat de mogelijkheid om uw rollator (of die van uw oudtante of oude buurman) na te laten kijken en schoon te maken.

Als u een terugkerende bezoeker van het Repair Café weet u dat we over het algemeen voornamelijk elektrische apparaten ter reparatie aangeboden krijgen. Maar we helpen u bijvoorbeeld ook graag met uw broek waarvan de zak is uitgescheurd, die fijne hapjespan met de losse steel, een laptop met kuren, en de fiets waarvan de jasbeschermers vervangen moeten worden. Reparatie (succes niet gegarandeerd) is gratis maar eventuele materiaalkosten moeten wel worden betaald. Dit gebeurt uiteraard altijd in overleg met de eigenaar.

Om teleurstelling, en onnodig gesleep en gesjouw met (zware) spullen, te voorkomen herinneren we bezoekers er bij deze nog eens aan dat zij slechts één product per categorie (elektra, textiel, overig) ter reparatie kunnen aanbieden. Alleen dan kunnen wij zoveel mogelijk verschillende mensen helpen. Bezoekers dienen er desalniettemin wel rekening mee te houden dat zij niet meteen aan de beurt zullen zijn en dat we bij grote drukte soms genoodzaakt zijn de inschrijving eerder te stoppen.

Meer informatie over het Repair Café van Den Haag kunt u vinden op onze website en ook op onze Facebook-pagina

Met vriendelijke groet,

Esther

Namens Repair Café Den Haag

E-mailadres, Website, Facebook, Twitter, Repair Café nieuwsbrief