Nieuwsbrief Repair Café mei 2016

Beste lezer,

Weggooien: leuk vinden we het niet maar soms zit er weinig anders op. Afval is afval. Of toch niet? In Den Haag kon u uw plastic afval al naar een van de speciale (helaas nog niet zo vele) afvalbakken brengen. Het scheiden van afval wordt nu nog eenvoudiger: sinds kort mogen plastic, blik èn drankpakken namelijk in één afvalbak. Dus voortaan kunt u uw plastic flessen, deksels, tubes, bekers, bakjes, boterkuipjes, drank- en conservenblikjes, lege pakken vruchtensap & zuivel etc. allemaal kwijt in een en dezelfde afvalbak (zie hier voor een overzicht van wat er wel en niet in de afvalbak mag). Dit afval wordt gerecycled tot grondstoffen voor nieuwe producten zoals plastic flessen, automaterialen, kartonnen dozen, wc-papier en nieuw blik. Op deze kaart ziet u waar al special afvalbakken staan. En ja, dat mogen er inderdaad nog wel wat meer worden.

Geregeld worden we van Repair Café Den Haag benaderd door de media: een radio-interview hier, een fotosessie voor Vrij Nederland daar. Zelfs Al-Jazeera hebben we al eens op bezoek gehad! En soms krijgen we ineens een pareltje in onze schoot geworpen. Tijdens het Repair Café op 23 april jl. heeft de secretaris van het wijkberaad Bloemenbuurt een prachtige sfeerimpressie gemaakt (met sluikreclame voor de provincie Groningen). Dat filmpje hebben we natuurlijk op onze Facebook-pagina geplaatst en is daar ook te zien voor mensen zonder Facebook-account. Zeker even kijken!

Gaan we de komende maand ook nog aan de slag? Natuurlijk.  Op zaterdag 14 mei kunt u ons tussen 11.00 en 13.00 vinden bij stadsboerderij de Reigershof, Reigersbergenweg 280 (stadsdeel Haage Hout) en op zaterdag 4 juni zijn we, ook tussen 11.00 en 13.00, te gast in stadsdeel Escamp bij Wijkcentrum Morgenstond, 1e Eeldepad 3A.

En een Repair Café betekent tegenwoordig ook bijna altijd dat er een extra activiteit wordt aangeboden. Ook op 14 mei hebben we, met dank aan Milieueducatie Den Haag, weer iets leuks voor u in petto: tijdens het wachten op uw beurt kunt u van oud papier zaaipapier maken. Zo krijgt oud papier en tweede kans en u mooie bloemen in uw tuin of op balkon! En op 4 juni wordt onze reparateur Ton voor een dagje een ouderwetse scharensliep: uw botte messen en snoeischaren maakt hij weer vlijmscherp.

We krijgen over het algemeen voornamelijk elektrische apparaten ter reparatie aangeboden. Maar we helpen u bijvoorbeeld ook graag met uw broek waarvan de zak is uitgescheurd, die fijne hapjespan met de losse steel, een laptop met kuren, en de fiets waarvan de jasbeschermers vervangen moeten worden.

Om teleurstelling, en onnodig gesleep en gesjouw met (zware) spullen, te voorkomen herinneren we bezoekers er bij deze nog eens aan dat zij slechts één product per categorie (elektra, textiel, overig) ter reparatie kunnen aanbieden. Alleen dan kunnen wij zoveel mogelijk verschillende mensen helpen. Bezoekers dienen er desalniettemin wel rekening mee te houden dat zij niet meteen aan de beurt zullen zijn en dat we bij grote drukte soms genoodzaakt zijn de inschrijving eerder te stoppen.

Meer informatie over het Repair Café van Den Haag kunt u vinden op onze website en ook op onze Facebook-pagina

Met vriendelijke groet,
Esther
Namens Repair Café Den Haag

E-mailadres, Website, Facebook, Twitter, Repair Café nieuwsbrief