Nieuwsbrief Repair Café april 2016

Beste lezer,

Maart was een maand van mijlpalen: we verwelkomden niet alleen de 17 miljoenste Nederlander maar ook het 1000e Repair Café in de wereld. En het is het Repair Café van Bathmen dat de eer heeft als 1000e Repair Café de geschiedenisboeken in te gaan. En het was “D’r op en d’r over”: ondertussen staat de teller namelijk al op 1027! Ook zo benieuwd wanneer we de 2000 bereiken, en waar?

De antwoorden op die vragen blijf ik u nog even schuldig maar ik kan u wèl vertellen wanneer en waar u ons de komende maand kunt vinden: op zaterdag 23 april, tussen 11.00 en 13.00, zijn we te gast bij een goede oude vriend: wijkcentrum de Hyacint, Anemoonstraat 25 (stadsdeel Segbroek).

En we hebben ook deze maand weer een leuke extra activiteit voor u in petto. Heeft u ooit iets van een oudtante geërfd of op een rommelmarkt gekocht waarvan u wel zou willen weten hoe oud het is, waar het vandaan komt en/of wat het waard is, neem het dan mee. We hebben twee specialisten uitgenodigd die graag bijzondere kunst zullen taxeren voor onze bezoekers, onze eigen versie van “Tussen Kunst en Kitsch” als het ware. Jan en Mart zijn gespecialiseerd in schilderijen en keramiek maar adviseren ook graag over glas of sieraden. Alles is welkom!

We zien uw laptop met kuren, de cd-speler waarvan de lade niet meer opent, de jas met de uitgescheurde binnenzak, de stofzuiger die z’n snoer niet meer oprolt met plezier tegemoet. En ja hoor, dat geldt ook voor uw Senseo…. Onze reparateurs zullen, met uw hulp, hun best doen om het meegebrachte voorwerp een tweede leven te geven. En u steekt er wellicht ook nog wat van op zodat u een volgende keer het Repair Café misschien niet eens meer nodig heeft voor het succesvol uitvoeren van een reparatie. Reparatie (succes niet gegarandeerd) is gratis maar eventuele materiaalkosten moeten wel worden betaald. Dit gebeurt uiteraard altijd in overleg met de eigenaar.

En u weet het: omdat wij graag zoveel mogelijk mensen willen helpen kunt u slechts één product per categorie (elektra, textiel, overig) ter reparatie aanbieden. Bezoekers dienen er desalniettemin wel rekening mee te houden dat zij niet meteen aan de beurt zullen zijn en dat we bij grote drukte soms genoodzaakt zijn de inschrijving eerder te stoppen.

Meer informatie over het Repair Café van Den Haag kunt u vinden op onze website (hier vindt u ook informatie over de zelfstandige Repair Cafés in Haagse buurten) en ook op onze Facebook-pagina.

Met vriendelijke groet,

Esther
Namens Repair Café Den Haag

E-mailadres, Website, Facebook, Twitter, Repair Café nieuwsbrief