Nieuwsbrief Repair Café Den Haag februari 2016

Den Haag, 2 februari 2016

Repair Café Den Haag in februari actief in Laak

Het Haagse Repair Café kon eind januari alweer terugkijken op twee drukbezochte Repair Cafés. Ook de komende maand hopen we weer de nodige Hagenaars en Hagenezen te kunnen helpen bij een reparatie. Op zaterdag 20 februari tussen 11.00 en 13.00 kunt u ons vinden bij stadsboerderij Molenweide aan de Stuwstraat 31 (stadsdeel Laak).

Mensen die al eens een Repair Café hebben bezocht weten dat we met name elektrische apparaten ter reparatie aangeboden krijgen. Maar we helpen u bijvoorbeeld ook graag met uw broek waarvan de zak is uitgescheurd, die fijne hapjespan met de losse steel, een laptop met kuren, en de fiets waarvan de jasbeschermers vervangen moeten worden. Onze reparateurs zullen zich weer met plezier en geduld over de meest uiteenlopende kapotte items buigen, hierin bijgestaan door de eigenaren die zo ook het een en ander opsteken en de volgende keer wellicht het Repair Café helemaal niet meer nodig hebben voor het succesvol uitvoeren van een reparatie. Reparatie (succes niet gegarandeerd) is gratis maar eventuele materiaalkosten moeten wel worden betaald. Dit gebeurt uiteraard altijd in overleg met de eigenaar.

Houdt u onze Facebook-pagina in de gaten voor de laatste nieuwtjes over eventuele extra activiteiten. Sowieso zal de “Weggeeftafel” er zijn (voor NIET-kapotte spulletjes). Hier kunt u iets achterlaten waar u een ander mee hoopt blij te maken. Of wellicht vindt u er iets waar u heel blij van wordt.

Om teleurstelling, en onnodig gesleep en gesjouw met (zware) spullen, te voorkomen herinneren we bezoekers er bij deze nog eens aan dat zij slechts één product per categorie (elektra, textiel, overig) ter reparatie kunnen aanbieden. Alleen dan kunnen wij zoveel mogelijk verschillende mensen helpen. Bezoekers dienen er desalniettemin wel rekening mee te houden dat zij niet meteen aan de beurt zullen zijn en dat we bij grote drukte soms genoodzaakt zijn de inschrijving eerder te stoppen.

In verschillende Haagse wijken zijn ook zelfstandige Repair Cafés actief. Zo kunt u de komende maand ook terecht bij:
zaterdag 13 februari, 11.00-13.00 – Repair Café Wateringse Veld – stadsboerderij op den Dijk, Bovendijk 141-143 (stadsdeel Escamp)
donderdag 18 februari, 14.00-16.00 – Repair Café Laak – Vadercentrum Adam, Jonckbloetplein 24 (stadsdeel Laak)
zaterdag 27 februari, 10.00-14.00 – Repareercafé Mariahoeve – Florence, Hofzichtlaan 115 (stadsdeel Haagse Hout)

Meer informatie over het Repair Café van Den Haag kunt u vinden op onze website (hier vindt u ook informatie over de zelfstandige Repair Cafés in Haagse buurten) en ook op onze Facebook-pagina