Nieuwsbrief Repair Café Den Haag januari 2016

Beste lezer,

De teller staat op 959: de vraag is dus niet óf maar wanneer in 2016 we het 1000e Repair Café kunnen verwelkomen! Nu al ons materiaal ook in het Spaans beschikbaar is, is de verwachting dat het aantal Repair Cafés in Spaanstalige landen snel zal groeien. Op de valreep van 2015 is in ieder geval Repair Café Madrid al gestart. Maar ook in Bangalore (India), Sao Paolo (Brazilië), Bakoe (Azerbeidzjan) en Cluj (Roemenië) zijn tegenwoordig Repair Cafés actief. Wie had dat een kleine 6 jaar geleden durven dromen…

Hier in Den Haag ook een mooi begin van het nieuwe jaar: op maandag 11 januari verzorgt ‘onze’ Karina om 09.20 (’s ochtends) het item de Wijkflits op de radiozender Den Haag FM. Ze krijgt dan een minuut de tijd om het Repair Café te promoten en luisteraars uit te nodigen om een van de komende Repair Cafés te bezoeken. En dat zijn er twee deze maand. We beginnen namelijk op zaterdag 16 januari tussen 11.00 en 13.00 bij Woonzorgcentrum Bosch en Duin, Scheveningseweg 76 (stadsdeel Scheveningen). Twee weken later, op zaterdag 30 januari, ook tussen 11.00 en 13.00, zijn we in de leslokalen naast de stadsboerderij de Herweijerhoeve in het Zuiderpark, Anna Polakweg 7 (stadsdeel Escamp).

Beide dagen zullen er ook weer één, of meerdere, extra activiteiten worden georganiseerd. Sowieso zal de “Weggeeftafel” er beide dagen zijn (voor NIET-kapotte spulletjes). Hier kunt u iets achterlaten waar u een ander mee hoopt blij te maken. Of wellicht vindt u er iets waar u heel blij van wordt. En tijdens het Repair Café op 16 januari verzorgt een medewerker van Bosch en Duin een APK-keuring van uw rollator. Mocht de kou deze winter Den Haag toch nog weten te bereiken dan weet u straks zeker dat uw rollator winterklaar is!

Houdt u onze Facebook-pagina in de gaten voor de laatste nieuwtjes over andere extra activiteiten.

We krijgen over het algemeen voornamelijk elektrische apparaten ter reparatie aangeboden. Maar we helpen u bijvoorbeeld ook graag met uw broek waarvan de zak is uitgescheurd, die fijne hapjespan met de losse steel, een laptop met kuren, en de fiets waarvan de jasbeschermers vervangen moeten worden.  Onze reparateurs zullen weer met plezier en geduld aan de slag gaan, hierin bijgestaan door de eigenaren die zo ook het een en ander opsteken en de volgende keer wellicht het Repair Café helemaal niet meer nodig hebben voor het succesvol uitvoeren van een reparatie. Reparatie (succes niet gegarandeerd) is gratis maar eventuele materiaalkosten moeten wel worden betaald. Dit gebeurt uiteraard altijd in overleg met de eigenaar.

Om teleurstelling, en onnodig gesleep en gesjouw met (zware) spullen, te voorkomen herinneren we bezoekers er bij deze nog eens aan dat zij slechts één product per categorie (elektra, textiel, overig) ter reparatie kunnen aanbieden. Alleen dan kunnen wij zoveel mogelijk verschillende mensen helpen. Bezoekers dienen er desalniettemin wel rekening mee te houden dat zij niet meteen aan de beurt zullen zijn en dat we bij grote drukte soms genoodzaakt zijn de inschrijving eerder te stoppen.

Meer informatie over het Repair Café van Den Haag kunt u vinden op onze website en ook op onze Facebook-pagina

Met vriendelijke groet,

Esther

Namens Repair Café Den Haag

E-mailadres, Website, Facebook, Twitter, Repair Café nieuwsbrief