Nieuwsbrief Repair Café december 2015

Beste lezer,

Koud is het nog niet, donker wel.…. Aan het einde van het jaar krijgen we traditiegetrouw veel lampen ter reparatie aangeboden. Wellicht het komende Repair Café ook? Op zaterdag 12 december tussen 11.00 en 13.00 organiseren we ons 15e (!) en laatste Repair Café van 2015. We sluiten het jaar af in stadsdeel Loosduinen, bij Centraal Wonen Houtwijk, Albert Schweitzerlaan 2 t/m 68.

En natuurlijk bent u ook van harte welkom als u niet wat te repareren heeft. Ook dit keer hebben we weer een paar mooie extra activiteiten voor u in petto:
* Bij het Repair Café houden we niet van verspilling, dus ook niet van het verspillen van energie. Tijdens het komende Repair Café wordt een (eenvoudige variant van) een EnergyParty georganiseerd door 070Energiek. De EnergyParty is een gezellig programma waarin we inzicht creëren in het energieverbruik en de deelnemers laten zien waar bespaarkansen liggen in hun situatie. Hoe kun je bijvoorbeeld efficiënter verwarmen, of wat leveren LED-lampen je op? Na de EnergyParty heb je inzicht in je energieverbruik en weet je welke mogelijkheden er zijn om dit te verlagen. Lijkt het je leuk om mee te doen? Het enige wat je mee moet nemen is je energiejaarrekening;
* Wegens succes op herhaling: onze eigen versie van ‘Tussen Kunst en Kitsch’. Heeft u ooit iets van een oudtante geërfd of op een rommelmarkt gekocht waarvan u wel zou willen weten hoe oud het is, waar het vandaan komt en/of wat het waard is, neem het dan mee. We hebben twee specialisten uitgenodigd die graag bijzondere kunst zullen taxeren voor onze bezoekers. Jan en Mart zijn gespecialiseerd in schilderijen en keramiek maar adviseren ook graag over glas of sieraden. Alles is welkom!
* Grafisch- en viltvormgever Anneke helpt u de (motten-)gaatjes in uw kleding vullen met vervilte wol. Geschikte stoffen zijn breisels, gehaakte materialen en andere stoffen met een enigszins open structuur. Ook vilt leent zich hier goed voor. Gaat het om een groot gat, of veel kleine gaatjes, dan kunt u ook de kunst af komen kijken en een reparatiesetje aanschaffen. Ook voor kinderen (en enthousiaste volwassenen) wordt het een feestje want zij kunnen tijdens het wachten, tegen een kleine vergoeding (€3,50), een schilderijtje prikvilten.
* Heeft u een tablet of smartphone maar bent u er nog niet echt vertrouwd mee en heeft u het gevoel ze niet optimaal te gebruiken? Tijdens ons Repair Café vindt ook een inloopspreekuur plaats waarbij u geholpen wordt meer uit deze apparaten te halen.
* Heeft de Sint u gisteren verrast met een cadeau dat niet helemaal naar uw smaak is (of dat u gewoonweg lelijk vindt) dan biedt onze weggeeftafel uitkomst: een ander is er wellicht heel blij mee!

Maar uiteindelijk draait het de 12e december natuurlijk gewoon om repareren. We krijgen over het algemeen voornamelijk elektrische apparaten ter reparatie aangeboden. Maar we helpen u bijvoorbeeld ook graag met uw broek waarvan de zak is uitgescheurd, die fijne hapjespan met de losse steel, een laptop met kuren, en de fiets waarvan de jasbeschermers vervangen moeten worden. Onze reparateurs zullen weer met plezier en geduld aan de slag gaan, hierin bijgestaan door de eigenaren die zo ook het een en ander opsteken en de volgende keer wellicht het Repair Café helemaal niet meer nodig hebben voor het succesvol uitvoeren van een reparatie. Reparatie (succes niet gegarandeerd) is gratis maar eventuele materiaalkosten moeten wel worden betaald. Dit gebeurt uiteraard altijd in overleg met de eigenaar.

Om teleurstelling, en onnodig gesleep en gesjouw met (zware) spullen, te voorkomen herinneren we bezoekers er bij deze nog eens aan dat zij slechts één product per categorie (elektra, textiel, overig) ter reparatie kunnen aanbieden. Alleen dan kunnen wij zoveel mogelijk verschillende mensen helpen. Bezoekers dienen er desalniettemin wel rekening mee te houden dat zij niet meteen aan de beurt zullen zijn en dat we bij grote drukte soms genoodzaakt zijn de inschrijving eerder te stoppen.

Meer informatie over het Repair Café van Den Haag kunt u vinden op onze website en ook op onze Facebook-pagina

Met vriendelijke groet,

Esther

Namens Repair Café Den Haag