Nieuwsbrief Repair Café oktober 2015

Beste lezer,

Bij het Repair Café zijn we altijd blij met een geslaagde reparatie. Met het verlengen van de levensduur van een product stellen we vervanging nog even uit: niet alleen prettig voor de grondstoffenvoorraad maar ook voor uw portemonnee. Helaas zien we veel spullen langskomen die zo in elkaar zitten dat ze niet of moeilijk gerepareerd kunnen worden. Dan is er eerder sprake van oplappen dan van repareren. Een doorn in ons oog, dat begrijpt u wel. Maar er is hoop: Europa lijkt langzaam rijp te worden voor een circulaire economie lezen we op de vernieuwde internetpagina van het wereldwijde Repair Café-netwerk. Repareren moet weer heel gewoon worden.

Deze week wordt in Nederland alweer voor de 7e keer de Dag van de Duurzaamheid gevierd: op vrijdag 9 oktober worden overal in het land activiteiten georganiseerd met een groen tintje. Hier kunt u er meer over lezen en kijken wat er in onze eigen regio allemaal plaatsvindt. Wij verlengen de feestvreugde met een Repair Café op zaterdag 10 oktober. Tussen 11.00 en 14.00 zijn we te vinden op een heerlijke plek. We gaan namelijk aan de slag in de Hagedis, het altijd gezellige restaurant in de Grote Pyr (Waldeck Pyrmontkade 116, stadsdeel Centrum). Dus aarzel niet en kom langs met uw kapotte lamp, waterkoker, stofzuiger of die gescheurde broek. Samen met u gaan we aan de slag in de hoop het euvel te kunnen verhelpen.

We hebben 10 oktober nog weer een paar leuke extra activiteiten voor u in petto:

* Grafisch- en viltvormgever Anneke helpt u de (motten-)gaatjes in uw kleding vullen met vervilte wol. Geschikte stoffen zijn breisels, gehaakte materialen en andere stoffen met een enigszins open structuur. Ook vilt leent zich hier goed voor. Gaat het om een groot gat, of veel kleine gaatjes, dan kunt u ook de kunst af komen kijken en een reparatiesetje aanschaffen. Ook voor kinderen wordt het een feestje want zij kunnen tijdens het wachten een schilderijtje prikvilten.

* En wegens succes op herhaling! Heeft u een tablet of smartphone maar bent u er nog niet echt vertrouwd mee en heeft u het gevoel ze niet optimaal te gebruiken? Tijdens ons Repair Café vindt ook een inloopspreekuur plaats waarbij u geholpen wordt meer uit deze apparaten te halen.

Overigens is dit niet het enige Repair Café dat we deze maand organiseren: op zaterdag 31 oktober, zijn we tussen 11.00 en 13.00 te vinden bij WZH Hoge Veld (Laan van Wateringse Veld 222, stadsdeel Escamp). Over eventuele extra activiteiten tijdens dat Repair Café kunt u het beste onze Facebook-pagina in de gaten houden.

Beide Repair Cafés starten om 11.00. Vanaf ongeveer 10.45 bent u welkom, zo kunnen wij in relatieve rust de boel klaarzetten. En u weet het ondertussen: om teleurstelling, en onnodig gesleep en gesjouw met (zware) spullen, te voorkomen herinneren we bezoekers er bij deze nog eens aan dat zij slechts één product per categorie (elektra, textiel, overig) ter reparatie kunnen aanbieden. Alleen dan kunnen wij zoveel mogelijk verschillende mensen helpen. Bezoekers dienen er desalniettemin wel rekening mee te houden dat zij niet meteen aan de beurt zullen zijn en dat we bij grote drukte soms genoodzaakt zijn de inschrijving eerder te stoppen.

Tot repareers!

Met vriendelijke groet,

Esther
Namens Repair Café Den Haag

E-mailadres, Website, Facebook, Twitter, Repair Café nieuwsbrief