Nieuwsbrief Repair Café augustus 2015

Beste lezer,

Het einde van de zomervakantie nadert met rasse schreden. Zo ook het einde van de zomerstop van ons Repair Café. Op zaterdag 29 augustus gaan we weer van start. En we beginnen meteen met een bijzonder Repair Café vol leuke extra’s.

We zijn de 29e augustus tussen 11.00 en 13.00 alweer voor de derde keer te gast bij creatief verzamelgebouw ANNA@RW47 aan de Raamweg 47 (stadsdeel Haagse Hout). Dit monumentale pand werd ooit gebouwd als kostschool maar is vooral bekend als het kantoor waarin tot 2011 de Europese Politieorganisatie Europol gevestigd was. Gedurende het Repair Café zullen enkele rondleidingen door het pand verzorgd worden en de imkers van Blije Bijen (die op het terrein van ANNA@RW47 hun bijenkasten hebben staan) zullen hun enthousiasme over de bij met bezoekers delen. Als klap op de vuurpijl zal ook het Haagse dansgezelschap De Dutch Don’t Dance Division haar deuren openen voor het publiek om hen de gelegenheid te geven een balletles en repetities bij te wonen. Een kijkje achter de schermen en een meet&greet met de dansers van De Dutch Junior Dance Division, die de finale haalden van het tv-programma Everybody Dance Now.

Maar dat is nog niet alles! Heeft u ooit iets van een oudtante geërfd of op een rommelmarkt gekocht waarvan u wel zou willen weten hoe oud het is, waar het vandaan komt en/of wat het waard is, neem het dan mee. We hebben twee specialisten uitgenodigd die graag bijzondere kunst zullen taxeren voor onze bezoekers. Jan en Mart zijn gespecialiseerd in schilderijen en keramiek maar adviseren ook graag over glas of sieraden. Alles is welkom!

Uiteraard hopen we dat u de 29e niet alleen voor de leuke extra activiteiten komt maar ook nog iets meeneemt dat gerepareerd moet worden. Onze reparateurs zullen dan, met uw hulp, hun best doen om het meegebrachte voorwerp een tweede leven te geven. En u steekt er wellicht ook nog wat van op zodat u een volgende keer het Repair Café misschien niet eens meer nodig heeft voor het succesvol uitvoeren van een reparatie. Ook via internet wordt er via het Repair Café geregeld nuttige reparatiekennis gedeeld: lees en leer hier meer over het repareren van stekkers.

Tot slot nog een verhuisbericht van onze collega’s van het Repareercafé in Mariahoeve. Voortaan heten zij u welkom bij Florence op de Hofzichtlaan 115. Het Repareercafé vindt in de kelder van het gebouw plaats: als u via de hoofdingang naar binnen komt volg dan de bewegwijzering, of vraag het de receptioniste.

Het Repareercafé in Mariahoeve vindt elke laatste zaterdag van de maand plaats, ook op 29 augustus dus, van 10.00 tot 14.00.

Meer informatie over het Repair Café van Den Haag kunt u vinden op https://www.repaircafedenhaag.nl

Met vriendelijke groet,

Esther

Namens Repair Café Den Haag

E-mailadres, Website, Facebook, Twitter, Repair Café nieuwsbrief