Nieuwsbrief Repair Café juli 2015

Beste lezer,

In deze nieuwsbrief leest u regelmatig over de opmars van het Repair Café over de wereld (eigenlijk zijn we gewoon zeer succesvolle Risk-spelers…): ondertussen wappert de Repair Café-vlag op 750 locaties, in 18 landen. In juni vond het eerste Repair Café in Japan plaats (in Zushi) en binnenkort start het eerste Repair Café op Afrikaanse bodem wanneer het Repair Café van Cairo haar deuren opent.

Maar ook dichterbij huis hebben we duurzaam nieuws. Heeft u last van de tropische hitte? Een groene stad helpt hittestress te voorkomen (en helpt daarnaast ook bij waterberging na fikse regenbuien en voor het opvangen van fijnstof). Daarom heeft het Haags Milieucentrum zich aangesloten bij Operatie Steenbreek waardoor niet alleen in Groningen, Leeuwarden, Amersfoort en Eindhoven maar ook in ons eigen Den Haag de verstening van privétuinen wordt tegengegaan. In het kader van operatie Steenbreek worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd, zo kunnen bewoners van Laak-Spoorkwartier op maandagavond 6 juli aanstaande hun tuintegels inruilen voor plantjes.  In de bijlage een bon waarmee u ook op enkele andere locaties een tegel voor een plant kunt inruilen en een folder met meer informatie over de voordelen van een groene tuin.

Of we ook nog gaan repareren in juli? Jazeker doen we dat. Op zaterdag 11 juli, tussen 11.00 en 13.00 kunt u bij ons terecht bij Centraal Wonen Houtwijk, Albert Schweitzerlaan 2 t/m 68, 2552 PK (stadsdeel Loosduinen). De dag staat natuurlijk vooral in het teken van repareren maar ook dit keer hebben we weer een paar leuke extra activiteiten.

Zo maakt de plantendokter zijn debuut. Heeft u een mooie plant die z’n kopje laat hangen? Wilt u advies over het stekken van uw favoriete plant? Wilt u de naam van een plant weten? (daarvoor hoeft de plant niet eens mee, dat kan de plantendokter ook aan de hand van een foto of blaadje/takje). Of wilt u graag weten welke plant het goed zou kunnen doen in uw huis? Onze plantendokter, in het dagelijks leven voorzitter van Groei en Bloei Rijswijk en tevens oud-docent Bloementeelt/bloemsierkunst, helpt u graag.

Of loop even naar de nabijgelegen buurtboerderij Nijkamphoeve. Deze boerderij, die gerund wordt door vrijwilligers, verwelkomt u graag. Ook zullen er  rondleidingen door het pand van Centraal Wonen worden gegeven zodat u kunt zien hoe goed zelfstandig en gemeenschappelijk wonen samen kunnen gaan. En uiteraard is onze weggeeftafel er ook weer (voor NIET-kapotte spulletjes).

Maar zoals gezegd wordt er natuurlijk ook gewoon gerepareerd op 11 juli: onze reparateurs zullen zich weer met plezier en geduld over de meest uiteenlopende kapotte items buigen, hierin bijgestaan door de eigenaars die zo ook het een en ander opsteken en de volgende keer wellicht het Repair Café helemaal niet meer nodig hebben voor het succesvol uitvoeren van een reparatie. Reparatie is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt overigens wel zeer gewaardeerd, eventuele materiaalkosten moeten uiteraard wel worden betaald. Dit gebeurt natuurlijk altijd in overleg met de eigenaar.

Het Repair Café op 11 juli is het laatste Repair Café voor onze zomerstop, die tot 29 augustus duurt. Een goed moment om de tussenbalans op te maken: wij kijken terug op een geslaagde eerste helft van 2015 waarin we alle Haagse stadsdelen hebben kunnen bezoeken, we veel nieuwe bezoekers hebben mogen verwelkomen èn veel geslaagde reparaties hebben kunnen uitvoeren. Overigens maken we aan het aan het eind van het kalenderjaar altijd echt de balans op. Hier vindt u onze kengetallen van het jaar 2014, waarin u kunt lezen hoeveel bezoekers we hebben mogen verwelkomen in 2014, hoeveel reparaties we hebben kunnen doen, met welk slagingspercentage etc.

Met vriendelijke groet,

Esther
Namens Repair Café Den Haag

E-mailadres, Website, Facebook, Twitter, Repair Café nieuwsbrief