Nieuwsbrief Repair Café juni 2015

Laat zien dat repareren zin heeft en maak kans op deze prachtige gereedschapsset van iFixit. Hoe? Door een foto te maken van iets dat je het afgelopen jaar hebt gerepareerd (of hebt laten repareren) en deze met de hashtag #fixitselfie vóór 8 juni op Facebook en/of Twitter te plaatsen. Het Repair Café verzamelt alle inzendingen op Storify en gebruikt deze om Europese beleidsmakers attent te maken op nut en noodzaak van repareren. Uit alle inzendingen wordt één gelukkige winnaar van de gereedschapsset getrokken. Maar iedereen krijgt met de kortingscode ‘#fixitselfie’ tot 8 juni 10% korting op al het gereedschap in de Europese webwinkel van iFixit. Meer lezen? Dat kan hier.

En wat gebeurt er de komende maand in Den Haag? Een heleboel want niet alleen de Volvo Ocean Race maar ook het Haagse Repair Café maakt in juni een pitstop in Scheveningen. Op zaterdag 20 juni kunt u ons tussen 11.00 en 13.00 vinden in woonzorgcentrum Bosch en Duin, aan de Scheveningseweg 76 (per ov goed bereikbaar met tram 1). Het draait bij ons natuurlijk om repareren maar net als in de haven hebben wij ook een heel mooi programma voor u die dag!

Maakt u gebruik van een rollator? Dan kunt u deze op 20 juni gratis laten keuren zodat u weer zonder zorgen met een veilig afgestelde rollator op pad kunt. Of heeft u een tablet of smartphone maar bent u er nog niet echt vertrouwd mee en heeft u het gevoel ze niet optimaal te gebruiken? Tijdens ons Repair Café vindt ook een inloopspreekuur plaats waarbij u geholpen wordt meer uit deze apparaten te halen.

Uiteraard is onze weggeeftafel er ook weer (voor NIET-kapotte spulletjes) en daarnaast heeft Bosch en Duin een heleboel mooie boeken, zogenaamde ‘doorgeefboeken’, die nieuwe lezers zoeken. Begint uw maag ondertussen te knorren? Dan kunt u op 20 juni ook terecht in restaurant het Bosch-Uitje in dit mooie woonzorgcentrum dat in 2014 grondig, maar sfeervol, is gerenoveerd. Het Repair Café op 20 juni biedt dus ook een mooie gelegenheid om het vernieuwde Bosch en Duin eens van binnen te bekijken.

Maar zoals gezegd wordt er natuurlijk ook gewoon gerepareerd op 20 juni: onze reparateurs zullen zich weer met plezier en geduld over de meest uiteenlopende kapotte items buigen, hierin bijgestaan door de eigenaars die zo ook het een en ander opsteken en de volgende keer wellicht het Repair Café helemaal niet meer nodig hebben voor het succesvol uitvoeren van een reparatie. Reparatie is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt overigens wel zeer gewaardeerd, eventuele materiaalkosten moeten uiteraard wel worden betaald. Dit gebeurt natuurlijk altijd in overleg met de eigenaar.

Om teleurstelling, en onnodig gesleep en gesjouw met (zware) spullen, te voorkomen herinneren we bezoekers er bij deze nog eens aan dat zij slechts één product per categorie (elektra, textiel, overig) ter reparatie kunnen aanbieden. Alleen dan kunnen wij zoveel mogelijk verschillende mensen helpen. Bezoekers dienen er desalniettemin wel rekening mee te houden dat zij niet meteen aan de beurt zullen zijn en dat we bij grote drukte soms genoodzaakt zijn de inschrijving eerder te stoppen.