Nieuwsbrief Repair Café april 2015

Nieuwsbrief Repair Café Den Haag 2 april 2015

 

Beste lezer,

In maart 2010 werd de Stichting Repair Café Nederland opgericht. Het bleek een schot in de roos: vijf jaar later zijn er wereldwijd al ruim 700 (!) Repair Cafés actief in 16 verschillende landen, met Chili als nieuwste loot aan de stam. Initiatiefnemer Martine Postma, heeft een boek geschreven over het ontstaan en de razendsnelle verspreiding van het Repair Café. Dit boek, met de toepasselijke titel ‘Weggooien? Mooi niet! Het succes van het Repair Café’ is onlangs verschenen en voor €16,95 te bestellen in de webwinkel van Uitgeverij Genoeg. 

Het Haagse Repair Café blijft ondertussen reislustig en trekt nog steeds van stadsdeel naar stadsdeel. Zo ook de komende maand. Op zaterdag 11 april is het Repair Café tussen 11.00 en 13.00 te gast bij wijkgebouw de Hyacint, Anemoonstraat 25 (stadsdeel Segbroek).  Uiteraard zal ook de weggeeftafel weer van de partij zijn.  Aarzel dus niet om ook iets van huis mee te nemen waar u zonder moeite afscheid van kunt nemen maar waarvan u verwacht dat u er een ander blij mee kunt maken (denk aan een boek, cd. dvd, iets leuks voor in huis etc.), laat het achter op deze tafel en wie weet vindt u er zelf iets van uw gading dat u graag mee naar huis neemt. Het spreekt voor zich dat de voorwerpen op de weggeeftafel netjes en NIET kapot dienen te zijn!

Om teleurstelling, en onnodig gesleep en gesjouw met (zware) spullen, te voorkomen herinneren we bezoekers er bij deze nog eens aan dat zij slechts één product per categorie (elektra, textiel, overig) ter reparatie kunnen aanbieden. Alleen dan kunnen wij zoveel mogelijk verschillende mensen helpen. Bezoekers dienen er desalniettemin wel rekening mee te houden dat zij niet meteen aan de beurt zullen zijn en dat we bij grote drukte soms genoodzaakt zijn de inschrijving eerder te stoppen. 

 Op zaterdag 18 april tussen 11.00 en 15.00 staat het Repair Café met een informatiestand op een evenement dat ter gelegenheid van de Dag van de Aarde wordt georganiseerd in de Christus Triomfatorkerk aan de Juliana van Stolberglaan 154 (Bezuidenhout, stadsdeel Haagse Hout), zie bijlage. Het belooft een gezellige, leerzame en feestelijke dag te worden voor eenieder die graag duurzaam wil leven. Let wel: dit is GEEN regulier Repair Café, we zullen er zijn om informatie geven en ons enthousiasme over het Repair Café te delen met bezoekers.

Met vriendelijke groet,

Esther

Namens Repair Café Den Haag