Een repareerfeestje bij ANNA@RW47

Een Repair Café waar we naar hadden uitgekeken...
Een Repair Café waar we naar hadden uitgekeken…

We hadden allemaal uitgekeken naar het eerste Repair Café na de zomerstop dat op 30 augustus in creatief verzamelgebouw ANNA@RW47 werd gehouden. Een Repair Café met vele extra’s: Blije Bijen, rondleidingen door het bijzondere pand (voormalig Europol-kantoor), de weggeeftafel en een demonstratie ‘House in a day’. Hooggespannen verwachtingen dus maar die werden gelukkig helemaal waargemaakt: wàt een leuke start van het najaarsseizoen was dit!

Haagse Honing van de Blije Bijen
Haagse Honing van de Blije Bijen

 

De stadsimkers van de Blije Bijen hebben de gehele middag veel aanloop gehad en werden niet moe hun enthousiasme en kennis over bijen met de bezoekers te delen. De potjes Haagse honing vonden dan ook gretig aftrek. Veel belangstelling was er ook voor de rondleidingen door het pand van ANNA@RW47. Een pand vol geschiedenis. Zo is een deel van (een uitbreiding van) het pand gebouwd op de restanten van een oude bunker. Deze bunker is, samen met het stuk ‘Atlantikwall’ aan de voorzijde, aangemerkt als rijksmonument.

Pas op: breekbaar!
Pas op: breekbaar!

Natuurlijk kwamen er ook vandaag weer Senseo’s, dvd-spelers, lampen, stofzuigers, stereo’s en andere ‘vaste’ klanten langs. Maar er werden opvallend veel bijzondere spulletjes ter reparatie aangeboden. Wat te denken van een verrekijker, een kristallen beeldje en een weerstation? Ook de naaisters hadden over aanloop niet te klagen. Een leuke klus om te melden was de effen rode jas die door Mirjam weer van binnenzakken is voorzien. Alsof het zo moest zijn lag er in de voorraad van het Repair Café een rood geblokt lapje dat perfect bij deze jas paste.

Tja.....
Tja…..

Mirjam had dit keer zelf ook iets meegenomen om te laten repareren. Het espresso-apparaat dat ze ooit in Italië had gekocht weigerde al een tijdje dienst. Onder begeleiding van Wouter, en uiteindelijk ook nog met hulp van de jongens van Refunc, lukte het met veel pijn en moeite om het apparaat te openen. En wat we toen zagen….Geen wonder dat daar geen lekkere kopjes espresso meer mee konden worden gezet!