Smullen van/bij het Repair Café

Dat wordt smullen
Dat wordt smullen

Op 12 juli vond ons laatste Repair Café voor de zomerstop plaats. Voor het eerst dit jaar waren we in Loosduinen, te gast bij wijkvereniging Walboduin. Het werd om meerdere redenen een bijzonder Repair Café. Zo werden we niet alleen buitengewoon vriendelijk verwelkomd door het team van Walboduin maar werden we ook verrast door de zelfgebakken cakejes die een regelmatige bezoekster voor de reparateurs had meegenomen. Een gebaar dat uiteraard zeer gewaardeerd werd door iedereen!

 

Memorabel was ook de drukte.  Er was veel belangstelling en tot onze spijt moesten we al relatief snel de inschrijving stoppen omdat we anders tot in de kleine uurtjes aan het repareren zouden zijn geweest. Ons lijkt het duidelijk: in stadsdeel Loosduinen is zeker ruimte voor een eigen, zelfstandig Repair Café.

 

Wat fijn: een aanloopvrijwilligster!
Wat fijn: een aanloopvrijwilligster!

Nog iets dat dit Repair Café extra bijzonder maakte is dat enkele ‘aanloopvrijwilligers’ hadden. Zo arriveerde mevrouw van Dijk met een kapotte waterkoker onder haar arm, maar bood ze spontaan aan om Hannah te helpen met de naaiklussen toen ze zag dat je bij het Repair Café ook terecht kunt voor textielreparaties. Ook een docent Industrieel Product Ontwerpen  van de Haagse Hogeschool die langskwam voor een verkennend gesprek, eindigde de dag als reparateur achter de tafel.

 

Dit kan 'ie nu dus ook al...
Dit kan ‘ie nu dus ook al…

En wat dacht u van Sandor? Er waren vandaag geen bezoekers met computerperikelen en dus besloot Sandor om talenten te ontplooien waarvan hij niet eens wist dat hij ze bezat. Zo heeft hij, met succes, de sluiting van een ketting gerepareerd en heeft hij ook voor het eerst in z’n leven de soldeerbout ter hand genomen. En aan z’n gezichtsuitdrukking te zien vond ‘ie het helemaal niet zo erg, misschien stiekem wel leuk zelfs!