Weer lekker knus in de Woelige Stal

 

De speelgoed gitaar
De speelgoed gitaar

De opbouw van het Repair Café verliep vlot op 14 juni en zo konden we al voor 11.00 beginnen met het inschrijven van bezoekers. De reparateurs konden kiezen waar ze zin in hadden. Op Tom’s vraag: “Wie wil de melkschuimer?” antwoordde Huib enthousiast: “Ja ik!”

En Wouter was super blij met de koffer die hij mocht proberen te openen. En ja hoor het is hem gelukt, de koffer is open! Helaas kan hij nu niet meer op slot… Gelukkig ging het de eigenaar vooral om de inhoud van de koffer. Dat was niet het enige waar Wouter mee aan de slag kon, ook het speelgoedgitaartje was een groot succes. Toen hij gemaakt was riep de eigenaresse: “Ik ben zo blij, zo blij!”

Buiten aan het werk
Buiten aan het werk

Rogier kwam wat later binnen en moest naar buiten uitwijken omdat het binnen erg vol was. Dit was geen probleem want ondanks de wind was het erg lekker weer buiten. Het spannendst wat hij onder ogen kreeg was een enorme tv. Helaas is het niet gelukt om deze te repareren.

Het ei of de lamp?
Het ei of de lamp?

Nog wat later kwam ook Maarten nog even helpen. Hij wordt ook wel Maarten met de Magische Vingers genoemd, want hij kan soms apparaten maken enkel door ze aan te raken. Zo kreeg hij als eerste een al wat oudere cassette-recorder onder ogen. Na enkele knoppen te hebben ingeduwd kwam er gewoon muziek uit. Maarten heeft ook een lamp in de vorm van een ei gemaakt die eerst alleen wit en nadat Maarten hem in handen heeft gehad alle kleuren van de regenboog liet zien.

Sandor heeft ondertussen het hele Repair Café hard gewerkt aan een laptop. De mevrouw van wie de laptop was, wist zelf gelukkig ook veel van computers. Daardoor zijn ze samen een heel eind gekomen en lijkt de laptop het weer te doen.

Nicolette moest het naaistersfort deze keer alleen bewaken. Dat was even wennen en de naaimachines werkten niet mee. Uiteindelijk heeft ze er één aan de praat gekregen en het hele Repair Café hard moeten door werken want er was veel vraag naar kledingreparaties.

Al met al was het een goede dag met 23 pogingen tot reparaties. Helaas wel een wat lager slagingspercentage dan gemiddeld, maar de bezoekers gingen toch tevreden naar huis. Het was niet te rustig en niet te druk en daarom bij elkaar zeker weer een geslaagde dag.

Het volgende Repair Cafe is al snel weer op zaterdag 28 juni, bij Bewonersplatform Bouwlust, Sterrenoord 81a, Escamp  van 11.00 – 13.00 uur.