Orgelmuziek in de Bloemenbuurt

Onze jonge honden Willem en Stef in overleg
Onze jonge honden Willem en Stef in overleg

Zoals u waarschijnlijk weet zwerft het Haagse Repair Café door onze mooie stad, zodat we altijd wel een keer bij u in de buurt komen. In stadsdeel Segbroek waren we al een poosje niet geweest. De hartelijke uitnodiging van wijkberaad Bloemenbuurt de Hyacint uit Segbroek om ons een keer te ontvangen werd dan ook met beide handen aangegrepen. En zo arriveerden onze vrijwilligers 12 april jl. (weer zo’n zonnige zaterdag) bij de Hyacint, in de hoop weer vele leuke, en als het even kan ook geslaagde, reparaties uit te voeren. Dat bleek geen ijdele hoop: er zijn zeker 40, zeer uiteenlopende, spullen gerepareerd en het aanbod was vandaag verrassend veelzijdig.

Vaak is de categorie ‘elektra‘ wel goed voor zo’n 90% van de reparaties. Zo niet vandaag. Natuurlijk zagen onze reparateurs vandaag ook stofzuigers, kruimelduiven, waterkokers en muziekdragers maar er was meer. Zoals een oud koekblikje waarvan de las aan de zijkant kapot was, een houten stoel met een losse poot, een klok, een gebroken kinderbordje, een fiets waarvan de standaard los zat, een bijoux-doosje met haperend laatje etc.. En zoveel kleding dat Hannah en Mirjam van begin tot eind hard aan het werk waren.

Smartphone helpt bandrecorder
Smartphone helpt bandrecorder

Mijn persoonlijke favoriet vandaag was de oude bandrecorder waarvan een rubberen snaar was gebroken. De eigenaar was met z’n bandrecorder ook bij het vorige Repair Café geweest en had toen van Theo een lijstje met namen van bedrijven gekregen waar een nieuw rubber wellicht nog zou zijn te vinden. Geen van deze bedrijven had deze nog in het assortiment maar hielpen meneer wel op weg naar een groothandel waar hij voor €5,- het gezochte onderdeel kon kopen. Vandaag ging het dus om het juist plaatsen van het onderdeel in de bandrecorder. Wouter (generatie cd-speler) is er nog wel een tijdje zoet mee geweest maar vond met behulp van z’n smartphone uiteindelijk afbeeldingen op internet die hem goed hielpen. En zo schalde er ineens stemmige orgelmuziek door de ruimte. Prachtig!

Buurman en buurman
Buurman en buurman

Het was goed toeven bij de Hyacint. Niet alleen binnen waar onze reparateurs in een grote en lichte ruimte aan de slag konden en waar prima koffie en thee werd geschonken door de vrijwilligers van de Hyacint maar ook buiten waar bezoekers, in afwachting van hun beurt, lekker in het zonnetje zaten. Een mooie plek om even te bladeren in wat leesvoer of om een praatje te maken met die vriendelijke buurtgenoot.