Start van een drukke maand bij de Grondslag

overzicht de GrondslagHet Haagse Repair Café begon de drukke februarimaand (we hebben maar liefst drie bijeenkomsten deze maand!) bij woon- en werkgemeenschap de Grondslag in de wijk Mariahoeve. Op zaterdag 1 februari waren we te vinden in een voormalig schoolgebouw aan de Haverkamp. Sommige bezoekers, en zelfs een reparateur, hebben die dag helaas flink moeten zoeken om ons te vinden. Een correctie op ons persbericht bereikte sommige media te laat. Mocht u tevergeefs naar ons op zoek zijn geweest dan bieden wij u onze oprechte excuses aan.

Otto en Rick kregen deze *&%#$-droogkap niet open
Otto en Rick kregen deze *&%#$-droogkap niet open

Wat opviel vandaag was dat er veel bezoekers kamen met apparaten die jarenlang trouwe dienst hadden bewezen. Een oude mixer van Starmix uit de jaren ’60 leidde al bij de inschrijving tot de verrukte uitroep van een andere bezoeker dat zij thuis zelf ook nog zo’n mixer had staan. Met succes gerepareerd is de mixer overigens nog niet. Een versleten onderdeel moet vervangen worden en het is natuurlijk de vraag of dat onderdeel nog te vinden is. Weinig geluk hadden onze reparateurs ook met een oude haardroger van het merk Kalorik. Deze werd nog wel warm maar dat gebeurde veel te traag. Rick en onze nieuwe vrijwilliger Otto hebben goed hun best gedaan maar het lukte helaas niet om de haardroger te openen. Missie mislukt? Nee, dat niet want vandaag werd ons weer eens duidelijk dat het Repair Café een sociale functie heeft: een andere bezoeker bood deze mevrouw haar eigen functionerende haardroger aan!

Een lamp van grote emotionele waarde!
Een lamp van grote emotionele waarde!

Andere oude apparaten werden wel met succes gerepareerd. Zo hoorden we Theo (de eerste) ‘Hebben we S39?’ roepen toen hij met behulp van een soldeerbout een draadbreuk in een prototype van de elektrische tandenborstel herstelde. En ook Theo (de tweede) heeft vandaag weer een prachtige reparatie op zijn naam mogen schrijven. Een mevrouw kwam met een lamp die ze 49 jaar geleden op haar trouwdag cadeau had gekregen van haar ouders. Een lamp met grote emotionele waarde natuurlijk maar ook een lamp die niet helemaal meer goed op z’n voet stond. Mevrouw was dan ook erg blij dat Theo haar kon helpen en ze de lamp gerepareerd weer mee naar huis kon nemen.

Een bezoeker van het Repair Café enkele weken geleden in Leidschenveen kwam vandaag opnieuw langs, en wel met dezelfde stoomgenerator. In Leidschenveen had Rogier haar verteld dat de ‘micro switch‘ in het apparaat vervangen moest worden. Vandaag kwam ze mèt een nieuwe passende ‘micro switch’ die vakkundig door Rogier geplaatst werd. Deze stoomgenerator zou het nu dus weer moeten doen.