RC Den Haag, Scheveningen: reparateurs blijken artsen in de dop

P1010053Inwoners van Scheveningen kán het bijna niet zijn ontgaan dat er op 16 maart een Repair Café zou worden gehouden in stadsboerderij ‘t Waaygat aan de Havenkade:
van tevoren hadden we door heel Scheveningen namelijk de nodige flyers en posters verspreid. Het was dan ook geen verrassing dat ook dit Repair Café weer veel bezoekers trok en dat er in iets meer dan twee uur tijd maar liefst 55 reparaties zijn verricht. Gelukkig konden we maar liefst vier nieuwe technische reparateurs verwelkomen: dankzij Eko, Pieter, Gregor en Rinus was het vrijwilligersteam op volle sterkte en was de doorstroom relatief vlot.

2En ook deze dag zijn er weer prachtige reparaties verricht. Zo hebben Eko en Bing als ware hersenchirurgen een operatie uitgevoerd op een decoratieve luchtballon waarvan het hangmechanisme kapot was. Dankzij Eko’s even simpele als geniale suggestie een metalen oogje en schroefdraad te gebruiken kan de luchtballon nu weer als vanouds hangen en ging de eigenaar zeer tevreden naar huis.

3Een mooie reparatie om te volgen was ook de klus van naaister Maartje die nu tevens poppendokter was. De jongste bezoeker van de dag had een mooie (deels) stoffen pop meegenomen waarvan het voetje los zat. Met grote aandacht volgde het jonge meisje de werkzaamheden van Maartje die haar ondertussen geduldig uitlegde waar ze mee bezig was. Met een grote lach op het gezicht werd de pop na afloop weer in de armen gesloten.

4Natuurlijk werden er zoals gebruikelijk ook weer veel elektrische apparaten ingebracht. Robert had een zeer succesvolle dag en wist onder andere twee cd-spelers en tot zijn grote genoegen ook een broodbakmachine (een lastige klus) weer aan de praat te krijgen. Helaas waren er ook reparaties die niet slaagden waaronder die van de sjieke koffiemaker die zonder resultaat op de steekkar weer mee naar huis werd genomen en die van een splinternieuwe dvd-speler die jaren netjes ingepakt in de kast had gestaan maar toch niet tot functioneren aangespoord kon worden.

Verschillende wachtenden hebben met plezier gebruik gemaakt van de mogelijkheid een mini-consult te volgen bij vrijwilliger Maddy die als professional organizer aan de weg timmert en mensen helpt bij de ‘reparatie’ van hun overlopende agenda, hun chaotische administratie of van de oneindige rommel in huis.