Mag het licht aan?! Repair Café van 15 december in Wateringse Veld

Het is nog niet eens zo heel lang geleden dat de stadsboerderij Op den Dijk dienst deed als échte boerderij. Na een grondige verbouwing in 2005 is deze monumentale boerderij (het oude woongedeelte dateert uit de 16e eeuw) omgetoverd tot een gezellige en actieve stadsboerderij in de nieuwbouwwijk Wateringse Veld. Hier, aan de rand van Den Haag, vond op zaterdag 15 december het laatste Repair Café van 2012 plaats.

Omdat we ons vandaag slechts op korte afstand van Delft bevinden hadden we onze collega’s van Repair Café Delft ook gewezen op onze komst naar Wateringse Veld en heeft er ook een aankondiging op de website van Repair Café Delft gestaan. Of dit tot extra bezoekers heeft geleid weten we niet maar het was met 30 bezoekers ook vandaag weer gezellig druk. We waren dan ook blij met de aanwezigheid van maar liefst negen reparateurs waardoor de wachttijden meevielen.

En ondanks het vriendelijke zonnetje deze zaterdag werd het tijdens dit Repair Café al snel duidelijk dat we ons in de donkere maanden bevinden en dat de behoefte aan LICHT groot is. Maar liefst vier klanten kwamen vandaag binnen met een kapotte lamp. Allen zijn kundig en vriendelijk geholpen door Huib wiens engelengeduld (een onwillig veertje leidde tot langdurig gepiel) met bewondering werd gadegeslagen.

Helaas zijn niet alle reparaties geslaagd: zo bleek bij een videorecorder (met de film ‘Bambi’ er nog in) de schakelpen te zijn afgebroken waarop reparateur John tot de conclusie kwam dat de operatie weliswaar geslaagd was maar dat de patiënt was overleden. Op zoek naar een dvd-versie van de filmklassieker Bambi dus. Ook een platenspeler uit de jaren ’60 van, toen nog, Tsjechoslowaakse makelij kon niet meer tot leven gewekt worden: de motor zat simpelweg té vast.

Ook in 2013 trekt het Haagse Repair Café weer als een soort rondreizend circus door de hofstad. Op zaterdag 19 januari strijken we tussen 11.00 en 13.00 neer in de stadsboerderij Reigershof, aan de Reigersbergenweg 280 in Mariahoeve. U komt toch ook?