Gezellige drukte bij het Repair Café in Transvaal

De stadsboerderij de Woelige Stal in Transvaal werd bijna veertig jaar geleden, in juni 1973, geopend. Daarmee was het de eerste stadsboerderij in een stedelijk gebied. Dankzij de vele activiteiten die er worden georganiseerd heeft de Woelige Stal sinds 1973 vele buurtkinderen (en hun (groot)ouders!) op een speelse manier kennis kunnen laten maken met het reilen en zeilen op een boerderij. Helaas werd deze stadsboerderij enkele maanden geleden opgeschrikt door een brand op de hooizolder. Gelukkig was de schade louter materieel en na een tijdje voor publiek gesloten te zijn geweest is de Woelige Stal nu weer open en werd het Haagse Repair Café er op zaterdag 20 oktober vol enthousiasme ontvangen.

Zodra de klok 11 sloeg begonnen de bezoekers met hun kapotte spulletjes binnen te stromen. Hoewel er vandaag ook belangstelling was voor hulp bij het repareren van kleding, mechanica en computerapparatuur kwamen mensen, zoals gebruikelijk, vooral langs met elektrische apparaten. Dankzij de goede bezetting van reparateurs deze zaterdag liep de wachttijd voor de bezoekers niet al te zeer op. Een wachttijd die overigens onder het genot van een kopje koffie of thee aangenaam kon worden doorgebracht op de strobalen voor het haardvuur.

 

De mooiste, of in ieder geval de meest verrassende, reparatie vandaag was de HD-recorder waarvan de lade niet meer opende. Reparateurs Rob en Sandor konden het probleem al snel benoemen (een schijfje in de lade viel naar beneden waardoor deze blokkeerde) en waren in hun zoektocht naar een oplossing klaarblijkelijk in een creatieve bui. Hun poging om het probleem met behulp van de sluiting van een boterhamzakje op te lossen moesten ze uiteindelijk staken maar even later was het met behulp van een roerstaafje (!) wel raak.

Helaas konden, vanwege het ontbreken van één van de gereedschapskisten van het Repair Café, twee apparaten niet geopend worden vandaag. Deze bezoekers hopen wij tijdens het volgende Repair Café op 17 november wél te kunnen helpen. Hetzelfde geldt voor de eigenaar van de platenspeler welke een nieuwe snaar nodig heeft. Deze zal door de eigenaar worden aangeschaft en naar een volgend Repair Café mee worden genomen waarna een van onze reparateurs zich met veel plezier op de reparatie van de platenspeler zal storten.