Een rustig en zonnig Repair Café

19 Mei is zo’n mooie dag dat het Repair Café buiten gehouden kan worden. En dus bevinden de reparateurs zich deze zaterdag in de Herweijerhoeve tussen een knorrend varken aan de ene kant en mekkerende geitjes aan de andere. Kippen en een haan met pluimen op hun poten lopen parmantig overal tussen door.

Zou het mooie weer er de oorzaak van zijn dat zo weinig mensen – zestien in totaal – vandaag de weg naar het Repair Café weten te vinden? Of het lange weekend (na Hemelvaartsdag?) Hoe dan ook is het rustig. Wat ook wel weer prettig is omdat niet alle reparateurs vandaag aanwezig zijn.

 En zo kan computerdeskundige Sandor zonder probleem meer dan een vijf kwartier voor de reparatie van één enkele pc uittrekken. En kunnen de naaisters – op deze dag twee vrouw sterk aanwezig – álle tijd besteden aan het ene kledingstuk dat ze voor herstel aangeboden krijgen.

Maar voor Andy – vandaag de enige elektroreparateur – is het hard werken. Van alles krijgt hij voorgezet: een cam-corder die niet meer opneemt of af-speelt. Een driehoeksschuurmachine. Een scheerapparaat. Stofzuigers (de Miele blijkt echt ter ziele). Een Vendomatic-keukenmachine, die onmogelijk uit elkaar te halen valt.

Gelukkig is Sandor inmiddels klaar met de pc, zodat hij zich over de hogedruk-reiniger kan ontfermen die dan net binnengekomen is. En daar is hij nog maar net mee klaar, of hij krijgt een ware puzzel in de schoot geworpen: een lamp bestaande uit allerlei losse metalen delen, die uit elkaar geraakt zijn.

Meer dan het vervangen van het snoer zit er vandaag helaas niet in: het maken van de puzzel zal tot een volgende keer moeten wachten.

Het volgende Repair Café is al over een week: dinsdag 29 mei van 14.00 tot 16.00 uur in buurtcentrum de Wiekslag, Molenbrink 68.