Het Repair Café in Leidschenveen

Het leek wel of de inwoners van vinexwijk Leidschenveen jarenlang op een Repair Café gewacht hadden. Al een uur voor aanvang kwamen de eerste klanten binnen en toen het Repair Café officieel opende stond er een lange rij. Overigens was lang niet iedereen uit Leidschenveen afkomstig.  Zoals gewoonlijk kwamen de meesten ook hier met een defect elektrisch/elektronisch apparaat aanzetten.

De eigenares van een defecte haarkruller kan voortaan weer met een krullenbol rondlopen, maar twee liefhebbers van geroosterd brood zullen helaas toch een nieuwe toaster moeten kopen. Ook de aangeboden dvd-spelers bleken niet allemaal tot leven gewekt te kunnen worden.

Sommige apparaten zijn te herstellen door een nieuw onderdeel te kopen. De reparateurs konden de eigenaren met een gerichte tip naar de (internet)winkel sturen.

Behalve de reparateurs van elektrische apparaten hadden ook de twee naaisters het dit keer druk. Ze hebben hun klanten ook wat geleerd op herstelgebied.

Een grote klus was de reparatie van een fiets. Gelukkig kwam er evenals vorige keer een professionele fietsenmaker langs die de vrijwillige reparateurs te hulp schoot.
Een bijzonder item was een oude broekenpers, waarvan de poten weer aangelijmd zijn.

Bij elkaar was het een druk bezocht Repair Café met veel verschillende soorten reparaties.

Mensen die iets te repareren hebben hoeven op het volgende Repair Café niet lang te wachten. Dat is al op zaterdag 3 maart, van 11.00 tot 13.00 uur, in wijkcentrum de Kronkel aan het Westeinde 425.